Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda seçim heyecanı

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda seçim heyecanı
Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olağan genel kurulunda adaylar mevcut başkan Emin Tuğrul dışında 3 ayrı liste başkanlık için yarıştı.

Vanekspres'in gaberine göre; Van'da meslek odalarında seçim heyecanı ve telaşı aynı anda yaşanmaya başladı. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu, bugün sabah saatlerinde, Şerefiye mahallesi çavuşbaşı sokakta merkez Anadolu öğretmen lisesi spor salonunda yapılmaya başlandı. Başkanlığa mevcut başkan Emin Tuğrul, önceki dönem başkanı Faruk Alpaslan, İsmet mühürcü ve Tuncay demir talip oldu.

Dört başkan adayı, seçimden önce oda üyelerine, projeleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Açılış konuşmasını yapan başkan adayı M. Emin Tuğrul, ‘’Değerli dostlar dört yıl önce bize bu salonda yetki verdiniz. Bizde hizmeti esas alarak 4 yılı geride bırakmış olduk.  4 yıl boyuncu hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Her daim şoför esnafımızın yanında olduk ve onların sorunlarının çözümleri için canla başla çalıştık. Biz yine burada sizlerden tekrar yetki istiyoruz. 1954 ile 2014 yılları arası yaklaşık 60 yıldır Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’na müfettiş gelmedi. Biz şikayetlere maruz kaldık, öyle bir hale getirdiler ki her altı yada 3 ayda bir odamıza müfettişler tarafından denetimler yapıldı. Yapılan hiçbir denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı ve odamız hiçbir cezai işlem ile karşı karşıya bırakılmadı. Bizim kimseye verilmeyecek hesabımız yok. Alnımız ak, başımız dik. seçimin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adayı Faruk Alpaslan, ‘’Değerli arkadaşlar, bir dört yılı daha geride bıraktık. 4 Yıl önce yine bu salondu tercihinizi yapmıştınız. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu genel başkan yardımcılığına yine ben seçildim. Buda yine sizlerin sayesinde oldu. Bu zaman kadar her daim sorunlarınızı gündeme getirdik ve sorunları çözmede çaba harcadık. 4 yıl önce yine bu salonda verilen vaatler vardı. O Vaatler yerine getirildi mi? Bizden 4 yıl önce bu görevi devralan arkadaşlarımız ne yaptı sormak isteriz. Yine sizler istediniz ben tekrar başkan adayı oldum. Bu seçimin barış ve kardeşlik içinde bitmesini temenni ediyorum’’ dedi.

Sunumların ardından, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri oy kullanmaya başladı.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimine M. Emin Tuğrul Beyaz liste, Faruk Alpaslan Kırmızı, Tuncay Demir Sarı ve İsmet Mühirci mavi oy pusulası ile seçime girdi. Oy kullanma saat 12.00'te başlarken, saat 17.00'de oy kullanma işlemleri tamamlandıktan sonra oy sayımına geçilecek.