Van SMMMO Başkanı Şahin: 'Yatırımlar Van'a hareket getirir'

Van SMMMO Başkanı Şahin: 'Yatırımlar Van'a hareket getirir'
Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, 2019 yılında hem meslek grubu olarak hem de piyasada genel olarak yaşanan sıkıntılar ile 2020 yılında bu sıkıntıların nasıl aşılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

 ’da da 2019 yılının ekonomik sıkıntılarla geçtiğini, 2020 yılında bu sıkıntıların ortadan kalkması için ciddi yatırımlara ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bölgemiz kamu ihaleleri ile alakalı bir bölge, tüketim maddeleri ile ilgili olarak… Bunun yanında devlet yatırımları da olduğu zaman bir hareketlenme olur.” dedi.

“SIKINTILI BİR YIL OLDU”

2019 yılında Türkiye genelinde ekonomik sıkıntılar baş gösterdiğini, bunun aynı zamanda ’a da yansıdığını belirten Şahin, şunları söyledi:

“2019 yılı hem bizim camiamız hem mesleğimiz için zor bir yıldı. Ülkemiz için de zor bir yıl olarak geçti. Ekonomik sıkıntılar baş gösterdi, ilimiz de bu sıkıntılardan nasibini aldı. Müşterilerimizin vergi borçlarından dolayı ciddi sıkıntıları oldu. ’ın genel ekonomik durumu herkese yansıdığı gibi bizim camiaya da yansıdı. Bunun için çalışmalarımız oldu ama 2019’da çözüm bulamadık. Ancak bu çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

"GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN..."


 

Hem Türkiye genelinde hem de Van’da 2019’da yaşanan sorunların 2020’de yaşanmaması için yapılması gerekenler olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

“2020 yılında ülkemizin, insanlarımızın geleceğini garanti altına alacak politikaların devreye girmesini arzu ediyoruz. 2020’de demokrasinin daha güçlü hale gelmesini umuyoruz. Çünkü demokrasi ekonomiyle iç içe olan bir şeydir. Bir ülkede demokrasi ne kadar güçlü ise ekonomi de o kadar güçlü olur. Yatırımlar da o kadar sağlam yapılır.”

"YATIRIMLARLA HAREKETLİLİK OLUR"

Şahin, şunları kaydetti:

“Van'da 2019'da kapanan işyerleri oldu. Bunun yanında faaliyetlerini durduran işyerleri de oldu. 2020’de inşaat sektörünün aktif hale dönmesini bekliyoruz. Bu sorunlar ancak yatırımlarla aşılır. Bölgemiz kamu ihaleleri ile alakalı bir bölge, tüketim maddeleri ile ilgili olarak... Bunun yanında devlet yatırımları olduğu zaman bir hareketlenme olur. Bunun olması halinde, 2020 yılında ücretlerin de zamanında ödenmesi, hak edişlerin verilmesi, piyasayı canlı tutar diye düşünüyoruz.”

Prestij Haber: Adil HARMANCI