Van şemsiyeli sokak! Esnaf kendi sokağını süsledi

Van şemsiyeli sokak! Esnaf kendi sokağını süsledi
Van Merkez İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesinde bulunan esnaf bir araya gelerek, dükkânlarının bulunduğu sokağı süsledi.

İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi Nur Baba 2. Sokağı esnafı kendi aralarında topladıkları parayla sokağı süsleyerek turistik alan oluşturmak için kolları sıvadı. İHA muhabirine konuşan sokak esnafından Cihan Sultanoğlu, “Bu fikir aslında geçen seneden bu yana var. Sokak esnafı olarak kendi aramızda toplanıp böyle bir karar aldık ve hem sokağımızı canlandırarak turizme kazandırmak hem de insanımızın farklı etkinlik yapacağı bir alan oluşturmak istiyoruz. Çalışmamız devam ediyor sokağımızı boyayacağız. Yolun her iki tarafına çiçekler bırakılacak. Işıklandırma yapılacak daha sonrasında ise açılış programıyla buraları halkımıza tanıtacağız. Bölgemizde sadece benzeri Malatya’da bulunan bu çalışma ile sokağımıza bir estetik katarak canlandırmak istiyoruz. Burada gördüğünüz şemsiyeleri esnaf olarak kendi aramızda aldık boya çam ağaçları ve ışıklandırma da İpekyolu Belediyesinin desteği ile yapılacak. Ben emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.



Sultanoğlu, ayrıca sokağın araç trafiğine kapatılması için, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) başvuruda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Sokak esnafı ise yapılan çalışmalardan sonra sokağın canlanmaya başladığını ifade etti.