Van SDİ’den Diyarbakırlı annelere destek

Van SDİ’den Diyarbakırlı annelere destek
Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) üyeleri, Diyarbakır’da annelerin HDP İl Başkanlığı önündeki eylemine destek verdi.

 Şubesinde bir araya geldi. Burada “Annelerin çığlığına suskun kalmayalım” başlıklı basın açıklamasını SDİ İcra Kurulu Üyesi Cevdet Arvas okudu.

 Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak annelerin acısını anlıyor ve bu annelerin acısına ortak oluyoruz. Annelerin bu acısı hiçbir siyasi hesaba karıştırılmaksızın desteklenmeli, sahip çıkılmalı” dedi.

Annelerin göstermiş olduğu direnişin terörün bölgede oluşturduğu karanlığı bitirmesi için bir meşale olmasını temenni eden Arvas, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadim geçmişi ve kültürü olan bu topraklarda imtihanımızı zorlaştırmamalı tersine kolaylaştırmalıyız. Bu anlamda analar ağlamamalıdır. Sorunlarımızı, beklentilerimizi meşru zeminlerde aramanın dışında bir seçeneğe sahip değiliz. Siz çocuklarınızın sizden ayrılmasını ister misiniz? Bile bile evladınızın aynı yaşam koşullarına gitmesine, ölüme yürümesine göz yumar mısınız? Hangi çocuk; anne ve babasının izni ve kabulü ile dağa çıkabilir, henüz 13-14 yaşındaki hangi çocuğa anne ve babası dağa çıksın diye izin verir. Bu çocukları Emperyalistlere kurban vermekten artık vazgeçin. Silahların gölgesindeki durum her kesime zarar vermektedir. Tüm bu acıları dindirmenin ve bölgenin sorunlarının çözülmesinin yolu başta PKK terör örgütünün tasfiye edilmesi ve çözümler için ortak zeminler oluşturulmasıdır.”

Arvas, dün ’ın Kulp ilçesinde odun taşıyan köylüleri taşıyan minibüsün yoldan geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 köylünün şehit olmasına sebep olan terör örgütünü lanetledi.