Van Sakatatçılar Çarşısında, Ramazan yoğunluğu

Van Sakatatçılar Çarşısında, Ramazan yoğunluğu
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Van Sakatatçılar Çarşısında ramazan yoğunluk yaşanıyor. Çarşı esnafı, işlerin yoğunluğundan memnun kalırken, vatandaşlara da; hem ramazan ayı olmasından dolayı hem de koronavirüsün etkilerinin halen devam etmesinden dolayı bol miktarda sakatat tüketme tavsiyesinde

 "İŞLERİMİZ YOĞUN"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Mir Sakatat sahibi Halit Gezer, sakatatın faydalı bir gıda olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 24 yıldır sakatat işiyle uğraşıyorum. Ramazan ayı olması dolayısıyla işlerimizde artış var, rağbet çok. Sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde işlerimiz çok yoğun geçiyor, satışlarımızdan çok memnunuz. 

İş yerimizde sakatat çeşitlerini satıyoruz. Sakatat fiyatları ete göre çok uygun. Mesela ciğer 35 TL, yürek ve böbrek 15 TL,  kelle 20 TL, kelle eti 25 TL, ayrıca ramazan nedeniyle dana eti de bulunduruyoruz. Koronavirüsten dolayı ramazan öncesi vatandaşlar kelle paçaya yönelmişti, kelle paçanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği söyleniyor. Bizler de vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK ÜRÜNDE İNDİRİM YAPTIK”

Van Sakatatçılar Çarşısında iş yeri olan ve uzun yıllardır aynı meslekte hizmet verdiğini söyleyen Hacı Baba Sakatat ve Tavukçuluk sahibi Ziya Güler de, ramazan ayı olması nedeniyle çok yoğun bir iş sezonu geçirdiklerini dile getirdi. Güler, şöyle devam etti: “ Her yıl özellikle ramazan ayında sakatatla ilgili işlerimizde bir artış oluyor ama bu sene koronadan dolayı haftanın bir kaç günü işlerimiz çok yoğun oluyor.. Yaşanan bu birkaç günlük yoğunlukta vatandaşların her türlü taleplerine cevap verebiliyoruz. İstedikleri ürünü bulabiliyorlar ayrıca herkes faydalanabilsin diye fiyatlarımızda artış yapmadık aksine birçok üründe indirim yaptık. Şuan tezgâhımızda tüm sakatat çeşitlerinin yanı sıra tavuk çeşitleri de bulunuyor. Fiyatlarımız uygun, işlerimizden de memnunuz...” 

Prestij Haber: M. Selim Kurt