Van OSB'ye 23 firma daha ekleniyor

Van OSB'ye 23 firma daha ekleniyor
4. Etap’ta ayrıca OSB’nin tümüne hitap edecek olan bir de 3 megavat gücünde güneş paneli kurulacağı kaydedildi.

Van Organize Sanayi Bölgesi’ne (Van OSB), biri Alman 23 firma daha ekleniyor. Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, firmaların büyük bir kısmının gıda ve inşaat malzemeleri üzerine olduğunu söyledi. Van OSB’de bir süredir alt yapı çalışmaları yapılan 4. Etap’ta önceki gün enerji hatları da işler hale getirildi.

4. Etap’ın tamamlanmasıyla birlikte OSB’ye 23 firmanın daha ekleneceği belirtildi.

TESLİMAT AĞUSTOS’TA

Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, biri Alman 23 firmaya yer tahsisi yapıldığını söyledi. 

4. Etap’ta, firmalarla ilgili parsel ve imar planlamasının tamamlandığını belirten Bozkurt, “Geçen gün elektrik direklerimiz de dikildi. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Allah’ın izniyle 8. ayda yatırımcıya yer teslimi yapacağız” dedi.

HANGİ FİRMALAR VAR?

4. Etap’ta yer alacak olan firmalarla ilgili bilgi de veren Bozkurt, “Bir Alman firmamız var. MDF, plastik üretimi yapan iki firma daha. Bir de gıda ürünleri ve inşaat malzemeleri üreten 20 firmamız olacak” diye konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİ

Etapta ayrıca güneş enerjisi çalışması da var. Tüm OSB’ye hitap edecek olan bu projeyle ilgili bilgi veren Bozkurt, “Burada ayrıca 3 megavat gücünde güneş enerjisi paneli kuruyoruz. Bunun için proje verilmiş. AB’nin hibesi ile yapılacak. 3 milyon avroluk bir projedir. Sadece 4. Etap için değil, bu tüm OSB içindir” diye belirtti.

5. ETAP’LA DEVAM

Bozkurt, OSB’de genişletme ve modernleşme çalışmalarının süreceğini belirterek, “5. Etap çalışmalarımız da bu arada devam ediyor. OSB’mize iyi hizmetler kazandırmak arzusundayız” diye kaydetti.

KAYNAK: PRESTİJ GAZETESİ