Van 'Ölçme Değerlendirme Merkezi' 4 ilçede bilgilendirme toplantıları düzenliyor

Van 'Ölçme Değerlendirme Merkezi' 4 ilçede bilgilendirme toplantıları düzenliyor
Van'da 'Ölçme Değerlendirme Merkezi' 4 ilçede öğretmenlere proje ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

  Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını izleme, araştırma ve değerlendirme projesi kapsamında 4 ilçede Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce öğretmenlere 4 gün boyunca proje ile ilgili Van da yapılan ve yapılacak olan işlemler için bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Van'da kurulan ve 'Ölçme ve Değerlendirme' merkezi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'de öğrencilerin il bazında gelişimlerinin takip edilmesi, okul bazlı eğitim durumlarının ölçülmesi ve eğitimi etkileyen faktörlerin ortaya çıkartılması hedefleniyor.

Bu kapsamda bakanlık, 81 ilde kuracağı ölçme değerlendirme merkezleri ile örgün eğitim kapsamında öğrencilerin akademik gelişimlerinin izlenebilmesi, öğrenme eksikliklerinin tespit edilmesi için öğrenci, veli ve eğitimcilere geri bildirim verilmesi planlanıyor.

Bu yıl 25 ilde açılacak merkezler, 2019'a kadar diğer illerde de kurulacak.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizasyonuyla illerde ölçme araçları ve anketler yoluyla öğrencilerden veri toplanacak ve yapılacak analiz çalışmaları ile öğrenci ve velilere geri bildirim verilecek.