Van Newrozuna katılacak sanatçılar belli oldu! İşte o isimler

Van Newrozuna katılacak sanatçılar belli oldu! İşte o isimler
Van Newrozuna katılacak sanatçılar belli oldu. Van'da gerçekleştirilecek olan 2017 Newroz bayramına katılması planan sanatçılar ve newroz programı açıklandı.

Bu yıl Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla 33 ayrı merkezde yakılacak Newroz ateşi için gerçekleştirilecek etkinliklerin programı netleştirildi. 2017 Newrozu için çıkarılan program çerçevesinde 33 merkez dışında, bölgenin bütün kent ve ilçelerinde Newroz ateşi yakılarak, kutlamalar yapılacak.

VAN'DA KATILACAK SİYASETÇİLER

Van Newroz’una siyasetçiler olarak, Ankara HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDK Eş Sözcüsü Gülüstan Koçyiğit, DBP Eşbaşkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile İl milletvekilleri katılacak.

VAN'DA KATILACAK SANATÇILAR

Sanatçılar, İbrahim Rojhılat, Bajar, Koma Rojarya, Kemençe Grubu.

2017 Newroz kutlamaları kapsamında HDP ve DBP tarafından aralarında sanatçı, aydın, yazar, akademisyen, siyasetçi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yer aldığı bini aşkın kişiye davetiye gönderildi. Yine uluslararası birçok basın kuruluşu ve gazetecinin Newroz etkinliklerine katılması yönünde talebi olduğu öğrenildi.

SANATÇILARA DAVETİYELER GÖNDERİLDİ

Kadir İnanır, Zülfü Livaneli, Sıla, Sezen Aksu, Barış Atay, Ferzan Özpetek, Fırat Tanış, Ezel Akay, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Hüsnü Arkan, Erkan Oğur, Meltem Cumbul, İsmail Hakkı Demircioğlu, Şevval Sam, Menderes Samancılar, Jülide Kural, Mustafa Alabora, İrfan Değirmenci ve Mert Fırat’a kutlamaya katılmaları için davetiye gönderildi.

VAN’DA BAJAR, DİYARBAKIR’DA KOMA PEL SAHNE ALIYOR

Newroz ateşinin final olarak yakılacağı Diyarbakır ve Van’da birçok sanatçı sahne alarak ezgiler seslendirecek. Van’da Bajar, Rojarya, Karmate, İbrahim Rojhilat, Diyarbakır’da ise Yaşar Kurt, Koma Pel, Grup Munzur, Koroya Jinên Amed ê, Dengbejên Botan ve Ferhat Mansuri sahne alıyor. 21 Mart Newroz kutlamaları programları Cizre’de Koma Gulên Xerzan ve Mem Ararat, Bursa’da Meral Tekçi, Hakkari Yüksekova’da Pınar Aydınlar ve Adil Şerzad, Muş’ta Mesut Geveri ve Ruken Yılmaz, Bingöl’de Koma Çiya, Bitlis’te Zeki Eruhî ve Ayfer Düzdaş ve Dersim’de Hivda Gökel’in sahne almasıyla sona eriyor.

KAYNAK: VANEKSPRES