Van merkezli 18 ilde FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına operasyon

Van merkezli 18 ilde FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına operasyon
Van merkezli 18 ilde polis ekipleri tarafından FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Askeri mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüten mahrem imamların örgüt içerisinde faaliyet yürüten askeri personel ile deşifre olmamak için kullandıkları Ardışık Arama ve Kripto Şifreleme yöntemlerinin ilimizdeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyesi olan 16 askeri personele yönelik olarak 16 değişik adrese operasyon düzenlendi" denildi. 


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 03 Ağustos Cuma günü Van merkezli, Adana, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Konya, Muğla, Osmaniye, Tokat ve Trabzon olmak üzere 18 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Firari şüpheli şahısların ise yakalama çalışmalarının devam ettiği, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi. 


Açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır" ifadelerine yer verildi.