Van Merkez Şerefiye TOKİ kura sonuçları açıklandı

Van Merkez Şerefiye TOKİ kura sonuçları açıklandı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Van’da yapımı tamamlanan 248 adet konut için 5 bin 439 kişinin müracaat etmesi üzerine kura çekimi yapıldı.

Van’da yapımı tamamlanan 73 adet 3+1 konut için 27 şehit ailesi, 123 engelli ve 2 bin 446 adet normal, 175 adet 2+1 konut için de 4 şehit ailesi, 129 engelli ve 2 bin 710 adet normal başvuru yapıldı. Van merkezde bulunan bir düğün salonunda Noter huzurunda ve TOKİ temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kura çekimlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salonda oturacak yer bulamayan birçok vatandaş kura bitimine kadar ayakta bekledi. Yaklaşık iki buçuk saat süren kura çekimlerinde, ayrıca her iki kategoride yedekler de belirlendi. Van’ın İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ tarafından yaptırılan 248 adet konutun kura çekiminde ismi çıkanlar sevinç yaşarken, ismi çıkmayanların ise üzüldükleri dikkat çekti.





Bugün ki kura çekilişinde konut almaya hak kazanan vatandaşlar ve veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre 14 - 25 Kasım 2016 tarihleri arasında konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 14-25 Kasım tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası Van Merkez şubesine yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesi imzalaması gerekiyor.

Kura sonucu konut almaya hak kazanamayan vatandaşların başvuru bedelleri ise 14 Kasım itibariyle iade edilecek. Konut almaya hak kazanan fakat sözleşme imzalamayan vatandaşların başvuru bedelleri ise 01-07 Aralık itibariyle iade edilecek.