Van marka indirim günleri ve yöresel ürünler fuarı kapılarını açtı

Van marka indirim günleri ve yöresel ürünler fuarı kapılarını açtı
Son dönemlerde düzenlediği fuarlar ve katılımlarla dikkatleri üzerine çeken Van’da bir yeni fuar daha kapılarını açtı. Her yıl sektörel bazda yeni fuarlarla tanışan Van’da, 1.Van Marka İndirim Günleri ve Yöresel Ürünler Fuarı da ilk kez düzenlenmek üzere kapılarını açtı.

  Son dönemlerde düzenlediği fuarlar ve katılımlarla dikkatleri üzerine çeken Van’da bir yeni fuar daha kapılarını açtı. Her yıl sektörel bazda yeni fuarlarla tanışan Van’da, 1.Van Marka İndirim Günleri ve Yöresel Ürünler Fuarı da ilk kez düzenlenmek üzere kapılarını açtı.

1.Van Marka İndirim Günleri ve Yöresel Ürünler Fuarı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla kapılarını açtı. 10 gün sürecek olan fuara 80 firma katılım sağlarken, 200’ün üzerinde marka yer alıyor. Fuar sonrası açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve Fuar Koordinatörü Veysi Uygun, fuarla ilgili bilgi verdi. Açılış sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Van’ı fuar merkezi yapacağımızı söylemiştik. Bugün de bakıyoruz Van fuarları emsallerinden daha renkli ve daha katılımlı geçiyor. Bu sekizinci fuarımız. Ajans Asya olarak bu bizim son fuarımız. Bu yılki fuarlarımıza toplam ziyaretçi katılımı 900 bin dolayında oldu, kalan fuarlarla 1 milyona tamamlanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Fuar Koordinatörü Uygun ise, 1.Van Marka İndirim Günleri ve Yöresel Ürünler Fuarı’nın ilkini gerçekleştirdik. Amacımız halkımızın indirimlerden yararlanması. Bu amaçla fuarımızı yaptık. 10 gün sürecek fuarımızda çeşitli etkinliklerimiz olacak. Şu ana kadar Van ve çevresinde bir milyon kişiye ulaştık” ifadelerini kullandı.

BİLMEZ: HAYIRLI KAZANÇLAR DİLİYORUM

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, fuarın kentte hayırlı olmasını diledikten sonra şu ifadeleri kullandı: “Asya Fuarcılık yeni bir fuarla ilimize hareket getirmeye çalışıyor. Bu seferki marka ürünlerle ilgili bir fuar, açılış için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu fuarda emeği geçen herkesi kutluyorum. Burada yer alan firmalarımıza hayırlı kazançlar diliyorum. Kentimize sahip çıkmamız lazım, esnafımıza sahip çıkmamız lazım. Kentimizin güzelliklerine sahip çıkacağız. Bu kente kim taş üstüne taş koyuyorsa onun başımızın üstünde yeri var. Bu fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılan tüm haziruna teşekkür ediyorum” dedi.

“1 MİLYONA TAMAMLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Fuarla ilgili açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, de şu bilgileri verdi: “Van’ı fuar merkezi yapacağımızı söylemiştik. Bugün de bakıyoruz Van fuarları emsallerinden daha renkli ve daha katılımlı geçiyor. Bu sekizinci fuarımız. Ajans Asya olarak bu bizim son fuarımız. Bundan sonra da kitap fuarı olacak. Bu fuara 80 firma katıldı. 200’ün üzerinde marka var. İlgi oldukça iyi... Bu yılki fuarlarımıza toplam ziyaretçi katılımı 900 bin dolayında oldu, kalan fuarlarla 1 milyona tamamlanacağını düşünüyoruz”

UYGUN: CİDDİ BİR ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Fuara yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Fuar Koordinatörü Veysi Uygun, şunları söyledi: “Firmalarımızın tamamı şuanda stantlarını kurmuş durumdalar. Artık halkımızın ilgisini bekliyoruz. 4 aylık bir çalışmanın sonunda 1.Van Marka İndirim Günleri ve Yöresel Ürünler Fuarı’nın ilkini gerçekleştirdik. Sektör ihtiyacı olan bir fuardı aslında. Yoğunda bir talep vardı. Batıda bu tarz çalışmalar için çadır günleri olarak geçiyor. Biz daha farklı olması için fuar tadında olmasını istedik. Amacımız halkımızın indirimlerden yararlanması. Bu amaçla fuarımızı yaptık. 10 gün sürecek fuarımızda çeşitli etkinliklerimiz olacak. Şuana kadar Van ve çevresinde bir milyon kişiye ulaştık. Çevre şehirlerden de herkes fuarımızdan haberdar. Şuanda 80 firmamız fuarımızda mevcut durumda. Firmalarımızın çoğu yerli katılımcı, özellikle Van’ın yöresel tatlarını tanıtan stantlarımız mevcut. Çevre illerden de yöresel tatlar var. Esnafımızın yoğun bir talebi söz konusudur. İnşallah bu fuarımızın devamı olacak. Yılda 2 defa düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu fuarımızda da başarıya ulaşmayı düşünüyoruz. Ciddi bir ziyaretçi bekliyoruz. Ciddi bir kitleye ulaştık. Halkımızın bizleri yalnız bırakmamasını istiyoruz. Tüm halkımızı fuarımıza bekliyoruz.”

“KAZANAMAYACAK OLSAK DA MEMLEKETİMİZİ TANITIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve Trabzon’dan geldiklerini belirten fuar katılımcılarından Hasan Aydın, “Trabzon Vakfıkebir’den geliyoruz. Biz her sene Van fuarına katılım sağladığımız gibi bu sene de buradayız. Üstelik bir değil birden çok fuara katılıyoruz. Turizm fuarı, yöresel ürünler fuarı gibi tüm fuarlarına katılıyoruz. Ürünlerimizin tüm çeşitlerinden de getirdik. Halkın bize olan rağbetinden memnunuz. Özellikle hafta sonları yoğun bir ilgi ile karşı karşıya kalıyoruz. Vakfıkebir ürünlerini getiriyoruz. Orada bulunan meşhur ekmeği, peyniri buradaki vatandaşların damak zevkine sunuyoruz. İş yapamasak da her sene gelerek kendi memleketimizi tanıtmış insanları oraya davet etmiş bulunuyoruz. Gayet memnunuz” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI FUARA BEKLİYORUZ”

Hakkâri’den fuara katılım sağladıklarını ve yöresinin balını tanıdıklarını ifade eden Asen Nehir Yalmaz, “Balımız yüzde yüz doğaldır, katkı maddesi içermiyor. Fuarda balı tadan insanlar tadının farklı olduğunu söylüyorlar. Piyasada çok fazla sahte bal var, çok sayıda şekerli ve katkı katılan bal satılıyor. Bizim ballarımızda katkısı maddesi ve şeker bulunmuyor. İlk tadıldığında bunu anlamak mümkündür. Van’da hemen hemen bütün fuarlarını katılım sağlıyoruz. Fuara özel indirimlerimiz var, fuara özel olarak yüzde 50 indirimlerimiz olacak. Kovan balımız fuara özel olarak 240 TL olan fiyatını 180 TL’ye indirdik. Bütün vatandaşlarımızı fuara bekliyoruz” dedi.

“BEKLENTİMİZ YÜKSEK AMA TANITIM YETERLİ DEĞİL”

Fuardan ümitli olduklarını fakat tanıtımın yeterli olmadığını ifade eden stant görevlisi Selçuk Aysan ise “Moda Kalite mağazasında çalışıyorum. Fuarın geneline bakarsak şu an için standart olduğunu söyleyebiliriz. Van’da çok büyük bir fuar kültürü yok. Tanıtımlar anlamında ve fuar çağrısı anlamında eksiklikler var. Onun dışında fuarı bilen geliyor bu yüzden az kişi geliyor. Yurt dışında olan fuarlara da birçok kez katıldım, küçüklükten gelen bir heves var. Fuar başkanımız ve valimiz de geldi. Şimdilik olumlu yönde bir ümit içerisindeyiz. Zaten fuarlar genellikle bu şekilde başlıyor. İlerleyen günlerde kulaktan kulağa kalabalık oluşuyor” diye ekledi.

KARAYEL: FUAR KENTİMİZE, İNSANLARA KATKISI OLUYOR

Fuara üçüncü defa katıldığını ifade eden Vefa Karayel, şunları söyledi: “Bence gayet düzenli ve iyi bir fuar olarak geçecek. Organizasyonu gerçekleştirenlerin ellerine ve emeklerine sağlık, gerçekten bu kadar markayı burada buluşturmak kolay bir iş değil. Van’a dibek kahvesi kültürünü yaymaya ve bunu tanıtmak istediğimiz için bu fuarda yer aldık. Bu kahvenin üretimi burada yapılıyor ve Allah nasip ederse yakın bir zamanda fabrikasını da açmayı düşünüyoruz. Burada insanlara ikramda bulunuyoruz ve herkeste beğeniyor kentimiz adına da insanlar adına olumlu katkıları oluyor” dedi.

“FUARIN İLERLEYEN GÜNLERDE ZİYARETÇİ SAYISININ ARTMASI İLE DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GELECEĞİNE İNANIYORUM”

Fuarın ilk günü olmasından dolayı yoğunluğun fazla olmadığını ifade eden Cennet Babat, “Fuarın ilk günü şu an pek yoğun değil ama ilerleyen günlerde her geçen gün ziyaretçi sayısının artacağını düşünüyorum ve biliyorum. Daha önce gelmiş ve görmüştüm. Fuarın burada çalışan elemanları arasında da iyi bir sinerji yakalaması ile daha eğlenceli geçiyor ve insanlarda bu misafirperverlikten olumlu etkileniyor. Burada pratik mutfak eşyaları satıyoruz ve tüm ürünlerimiz kampanyalı ürünler ziyaretçilerimizin mutlaka bu fuara gelmesi ve bizim standımızı da ziyaret etmesi gerekiyor. Fuarın ilerleyen günlerde ziyaretçi sayısının artması ile daha iyi bir seviyeye geleceğine inanıyorum” diye ifade etti.

 ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ/ÖMER FARUK TOKTAŞ