Van KYK Gençleri Mekke'nin fethi programında buluştu

Van KYK Gençleri Mekke'nin fethi programında buluştu
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Van Gençlik Merkezi ve KYK il Müdürlüğü ile ortaklaşa KYK Kız ve Erkek Yurtlarında ayrı ayrı, “Mekke’nin Fethi” programları düzenlendi.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Van Gençlik Merkezi ve KYK İl Müdürlüğü ile ortaklaşa KYK Kız ve Erkek Yurtlarında ayrı ayrı, “Halep'e Yardım ve Mekke'nin Fethi" Programları düzenlendi. Mekke’nin fethinin 1386. yılı dolayısıyla düzenlenen programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, KYK İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Sunullah Ercek, Rehber Yaşar Şahanoğlu, Konuşmacı olarak ise Osman Nuri Gülaçar, ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti okumak için Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı Abdulmecit Bilmez ve birçok kurum amiri ve davetli genç katıldı.

Van Gençlik Merkezi ve KYK İl Müdürlüğü ile KYK Kız ve Erkek yurtlarında düzenlenen “Halep'e Yardım ve Mekke'nin Fethi" Programı Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı Abdulmecit Bilmez'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mekke’nin Fethini anlatan kısa bir sinevizyon gösterisiyle devam program konuşmacı olarak katılan, Osman Nuri Gülaçar’ın gençlere Mekke’nin Fethi ile ilgili sohbetiyle devam etti.

Programda gençlik merkezi müzisyenlerinden oluşan Grup Neva’nın Ney eşliğinde, liderlerin seslendirdiği ilahi ve şiirleri gençlere ve katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Programda konuşan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Bugün, 31 Aralık 2016 Miladi takvime göre 1 Ocak 630'da Mekke fethedilmiştir. Kutlu şehir Mekke'nin Fethi'nin 1386'ncı yıl dönümünü anmak, Mekke'nin kutlu misafirine selam etmek ve onun en büyük mucizesi olan, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinlemek üzere siz gençlerimiz ile bu güzel akşamda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Dinimiz İslam hayatımızın her alanını kuşatmıştır. Biz de böyle güzel bir inancın mensupları olarak bu gece hep birlikte buradayız. Mekke şehirlerin anasıdır. Mekke’nin fethini özellikle siz gençlerimize ve gelecek nesillerimize her yıl tekrar tekrar hatırlatıyoruz.        

Bu güzel ve anlamlı programda emeği geçen, Van Gençlik ve KYK Ailelerinin personellerine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KYK İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “KYK İl Müdürlüğümüz ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yurtlarımızda kalan erkek ve kız öğrencilerimiz için, Halep'e Yardım ve Mekke'nin Fethi'nin 1386'ncı yıl dönümünü anmak için bir araya geldik. Böyle güzel ve anlamlı bir gecede bizleri huzurlu ve mutlu eden programlar düzenleyerek değerli misafirlerimiz ile bizleri bir araya getiren, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze de katkılarından ötürü çok teşekkür ediyoruz.”  diye konuştu.

Program daha sonra KYK İl Müdürü Mehmet Şerif Özalp’ın, katkılarından dolayı, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’a çiçek takdim etmesi ile sona erdi.