Van'ın yeni defterdarlık binası ne zaman hizmete girecek?

Van'ın yeni defterdarlık binası ne zaman hizmete girecek?
Van’ın kronikleşmiş sorunundan biri olan Defterdarlık hizmet binası inşaatı bir türlü bitmek bilmiyor. Van’ın Tuşba İlçesi Akköprü Mahallesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında 10 bin metrekare yüzölçümlü alan üzerine temeli atılan Defterdarlık hizmet binası yıllardır tamamlanamadı.

2011 yılında Van’da yaşanan deprem sonrası kiralık bir binada hizmet vermeye başlayan ve kentin ekonomik kalbi olarak bilinen Defterdarlık için 2017 yılında açılan ihale sonucu yeni bina yapımına başlandı. 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan bina bir türlü bitirilemedi. Yüklenici firmadan kaynaklı sorunlardan dolayı tamamlanmadığı bilinen bina için 2021 yılının Mayıs ayında ikinci ihale yapıldı.

“MAYIS 2021’DE 2’İNCİ İHALE YAPILDI”
Bitirilmesi çile haline gelen bina ile ilgili Vangölü TV muhabirine konuşan ve hizmet binasının kısa bir sürede tamamlanacağını Van Defterdar Vekili Serdar Esen,, “Yeni binamızın ihalesi 2017 yılında TOKİ tarafından yapıldı. İlgili müteahhit firma aynı anda 5 veya 6 ihale ile iş yaptığı için iş bu zamana kadar uzadı. Müteahhidin maddi sıkıntıları ve bizim ihalemizle beraber Yüksekova Devlet Hastanesi’nin da aynı anda yapılmış olması da buna bir etken oldu. Bununla beraber pandemiden dolayı da TOKİ tarafından bu zamana kadar bekletildi. Bir önceki ihale feshedildi ve 2021 yılının Mayıs ayında kalan işler üzerinden yeni bir ihale yapıldı. Uzun süre aksayan yapım işi yeniden başladı” dedi.

“EKİM YA DA KASIM’DA HİZMETE BAŞLAYACAĞIZ”
Hem pandemi, hem de müteahhidin maddi sorunları, alt taşeron olarak verdiği müteahhitlerin sorunu inşaat işinin ağır aksak ilerletmesi sonucu Defterdarlık hizmet binası yapımının bir türlü bitmediğini söyleyen Defterdar Vekili Esen, “Küçük işler kaldı, halkımıza biran önce yeni hizmet binamızda ve en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz. Ama elde olmayan nedenlerden dolayı bu duruma geldik. Biz de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Hem Sayın Valimiz bakanlık düzeyinde yoğun bir şekilde binanın bitmesi için çabaladı. Yeni müteahhidimiz çok iyi bir şekilde ilerletti inşaatı. TOKİ elemanları ve denetim elemanları da burada ve hızla çalışmalarına devam ediyor. Verilen söze göre inşallah Ekim ya da Kasım ayında yeni hizmet binamızda olacağız” şeklinde konuştu.

Esen, konuşmasını şöyle tamamladı;
Binamız bahçe ile beraber alanı 10 bin metrekare. Bodrum kat ile beraber 7 katlı. Halkımıza en iyi şekilde hizmet verebileceğimiz bir bina olacak. Hem personellerimiz, hem de vatandaşlarımızın rahat edebileceği bir bina. Şuan kiralık bir binadayız ve bir otoparkımız yok. Halkımız geldiği zaman iyi bir hizmet alamıyor. Umarım tüm sorunlar çözülecek ve yeni binada her türlü ihtiyaca cevap vereceğiz.

Kaynak: Vangölü TV