Van'ın en başarılıları ödüllerini aldı

Van'ın en başarılıları ödüllerini aldı
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Radyocular Derneğince (VANRAD-DER) düzenlenen "2016 Yılı Van'ın En Başarılıları Ödül Töreni"ne katıldı.

Bakan Yardımcısı Çiftci, VANRAD-DER tarafından bir otelde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, derneğin, kuruluşundan bugüne ciddi çalışmalara imza attığını söyledi.



 Basının Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Çiftci, şöyle konuştu:

"Basın bir şehirdeki sorun ve sıkıntıların çok iyi bir şekilde aktarılmasında önemli rol oynamaktadır. Van'da da bu işi en iyi şekilde yerine getiren basın kuruluşlarımız bulunmaktadır. Ben bu anlamda Van'ın sorunlarına tarafsız bir şekilde eğilen ve bu sorunların çözümü için çaba sarf edenlere teşekkür ediyorum. Van'da yayın yapan 2 ulusal kanalımız vardı. Bu kanallar çok farklı yönlere yayın yaptıkları için kapatıldılar. Umuyorum ki bu sürecin ardından Van’da yine ulusal düzeyde yayın yapacak ve Van'ın sorunlarına çözüm için uğraşacak kanallarımız olacaktır."



Vali İbrahim Taşyapan ise radyoculuğun Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Radyo ve televizyonların, internet sitelerinin olmadığı dönemlerde yayın yapan ve halkı bilgilendiren araçlar olduğunu vurgulayan Taşyapan, "İlimizde de halkı doğru bilgilendirmek adına yayın yapan çok sayıda radyomuz var." dedi.

Van  Milletvekili  Burhan Kayatürk de, sadece güzel şeyler yapanların değil, güzel şeyler yapma çabasında olanların da takdir edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Önemli olan bu memlekette taş üstüne taş koymak için bir çaba harcanıyor mu? Öncelikli o çabanın takdir edilmesi lazım. Bizim bir eksiğimiz var. Bir şeyler yapma çabası olanlar, çok az takdir ediliyor. Bizimde eksikliklerimiz var. Yapmamız gereken şeyler var. Ama zaman zaman güzel şeyler yaptığımızı da düşünüyorum. Fakat bunlar hiçbir şekilde takdir edilmiyor" ifadelerini kullandı.



Konuşmaların ardından spor, akademi, yerel gazete, radyo, internet gazetesi, köşe yazarı, yazar, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu, özerk bütçeli kurum, kamu kurum amiri, belediye başkanı, bürokrat, milletvekili,  Van'a hizmet ve jüri özel ödülü kategorilerinde en başarılı olanlara ödülleri verildi.



Tören, ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törene AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, OSB Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt da katıldı.