Van'ın 4 ilçe belediyesine kayyum atandı

Van'ın 4 ilçe belediyesine kayyum atandı
İçişleri Bakanlığı 28 belediyeye kayyum atadı. Van'ın da 4 ilçe belediyesine kayyum atandı ve belediye binalarında arama başlatıldı.

Batman ve Hakkari il Belediyeleri olmak üzere kayyum atananlar arasında 24'ü ilçe 2'si belde belediyeleri de bulunuyor. İçişleri Bakanlığı, 24'ünün PKK / KCK, 4'ünün de FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi. Bu kişiler sabah 09.00 itibariyle görevlerine başladı.



AK PARTİ VE MHP BELEDİYELERİNE DE KAYYUM

Yeni atama yapılan belediyelerin içinde 3 AK Parti, bir MHP belediyesi de bulunuyor.



KAYYUM ATANAN BELEDİYELER



ERCİŞ BELEDİYESİ

Erciş'te 12 Ekim 2015'te yapılan basın açıklamasında sözde "öz yönetim" ilan edilmesiyle ilgili Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında görevden alınan Belediye Başkanı Diba Keskin'in yanı sıra bazı yönetici ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

Keskin, İçişleri Bakanlığınca, Anayasa'nın 127. maddesinin 4. fıkrası ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesine dayanılarak, 28 Ekim 2015'te görevinden alınmıştı.

EDREMİT BELEDİYESİ

Van'da, 15 Ağustos 2015'te yapılan sözde "öz yönetim" ilanlarına ilişkin Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklanan Edremit Belediye Başkanı Sevil Çetin, İçişleri Bakanlığınca görevden alınmıştı. Çetin hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılmıştı.

İPEKYOLU BELEDİYESİ

Van'ın İpekyolu Belediye Başkanı Aygül Bidav, 14 Ağustos 2015'te yapılan sözde "öz yönetim" çağrısının ardından başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştı. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hakkında dava açılan firari Bidav ile ilgili yakalama kararı çıkartılmıştı.

ÖZALP BELEDİYESİ

Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı, Tepedamı Mahallesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu bilgisi üzerine operasyon gerçekleştiren ve bir teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin, bir eve sığınan diğer örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü çalışmayı "canlı kalkan" olarak engellediği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Bağcı, sevk edildiği adliyede önce adli kontrol şartıyla serbest kalmış, daha sonra savcının itirazı üzerine "Terör örgütü adına suç işlemek", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" suçlarından tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.