Van il Tarım ve Orman Müdürlüğü Çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Van il Tarım ve Orman Müdürlüğü Çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Van il Tarım ve Orman Müdürlüğü il merkezinde çalışma alanı kapsamındaki tüm faaliyetlerine aralıksız devame diyor

Van il Tarım Müdürlüğü il merkezinde çalışma alanı kapsamındaki tüm faaliyetlerine aralıksız devame diyor. Van il Tarım müdürlüğünde korona virüs kapsamındaki denetlemeler, yeni projeler , Gıda kontrol denetimleri , Gıda ve hijyen eğitimleri ve sebze ve meyve üretimindeki yaptığı uyarılar ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN SON ÇALIŞMALARI

 Van’da “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Protokolü İmzalandı

Van Valiliğinin öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat Bankasının ortak çalışmalarıyla "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var '' projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mehmet Emin BİLMEZ, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat ARVAS, Ziraat Bankası Van Bölge Müdürü Turgut ARVAS, Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, köy muhtarları, küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

​ Van'da Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Başladı

5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu"  kapsamında gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülebilmesi  amacıyla,  Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında İl Müdürlüğümüzde, kendi eğitici kadromuzla, İlçe Müdürlüklerimizde yeni göreve başlayan personellere yönelik Kontrol Görevlisi Kursu düzenlendi.

VAN'DA ÜRETİLEN SLAJLIK MISIR'DA İLK DEFA PAKETLEME İŞLEMİ YAPILDI

İlimiz Edremit ilçesi Köklü Mahallesinde yaklaşık 900 dekar alanda ekimi yapılan silajlık mısırın hasat ve paketlenmesine başlandı. Paketleme işlemi yapılan işletmede İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim GÖRENTAŞ ile Van TKDK Başkanı Dr. İbrahim BAŞAK incelemelerde bulundu.

JANDARMA PERSONELİNE GIDA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

​Tarım ve Orman Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince Van İl Jandarma Komutanlığı yemekhanesinde görev yapan personeller için "Genel Hijyen Eğitimi" verildi.

TARİHİ VAN PEYNİRCİLER ÇARŞISINDA GIDA DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Van İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Neşe UĞURLU ÇABUKER başkanlığında, Gıda ve Yem Şube Müdürü Harun EREZ ve Gıda Kontrol Görevlilerinin katılımlarıyla İlimizde bulunan Tarihi Peynirciler Çarşısında genel bir denetim gerçekleştirildi.

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN COVİT-19 DENETİMLERİ YAPILDI

Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Pandemi" ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından kaynaklanan olumsuzlukların ilimiz için bir tehdit unsuru olmasının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli Kurumlardan müteşekkil esnafı denetleme ve halkımızı bilgilendirme komisyonu oluşturulmuştur.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim GÖRENTAŞ, İlimizdemeyve üretimi yapan çiftçileri zararlılar ilemücadele yapılması konusunda uyardı.

GÖRENTAŞ;İlimiz meyve alanlarının her geçen gün arttığını, modern yetiştiricilik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirilecek meyvecilik faaliyetinin önemli derecede kar ve istihdam kaynağı olduğu, bu ilkeler içerisinde bitki koruma faaliyetinin de olmazsa olmaz unsurlardan biri olarak her yıl büyük ürün kayıplarını önleyici zorunlu bir faaliyettir. Bundan dolayı ilimiz meyveciliğinde bitki sağlığı faaliyetleri çerçevesinde bulunduğumuz dönemin çok önemli olduğunu, özellikle meyve bahçelerimizde görülenİç Kurdu, Pamuklu Bit, Koşnil, Ağ Kurdu, Kırmızı Örümcek ve Gövde Kurdu gibi zararlılara karşı tekniğine uygun kültürel ve kimyasal mücadele yapılması gerektiğini belirtti.

ÖZ HABERCİ -  MURAT ÇURKU