Van Devlet Tiyatrosu 5 yıl aradan sonra perdelerini açıyor

Van Devlet Tiyatrosu 5 yıl aradan sonra perdelerini açıyor
Van Devlet Tiyatrosu, 5 yıl aradan sonra 14 Ekim’de "Hıdrellez" adlı oyunla perdelerini aralıyor.

İlde 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından hasar gören ve o tarihten bu yana kullanılmayan Van Devlet Tiyatrosu binasında, önceki sene başlatılan güçlendirme çalışmaları tamamlandı. İHA muhabirine konuşan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve ekim aynın ikinci haftasında Firuze Engin'in yazdığı ve Murat Demirbaş'ın yönettiği "Hıdrellez" adlı oyunla seyirciyle buluşacaklarını belirterek, “Çok heyecanlıyız. Çünkü 5 yıl aradan sonra, daha önce sanat çadırında faaliyet gösteren Van Devlet Tiyatrosu kendi binasına kavuşuyor ve kendi binasında perdelerini açıyor. Bu bizim için olağanüstü bir şey, Van seyircisi ile kendi binamızda buluşmak bizleri heyecanlandırıyor. Binamız gerçekten de çok güzel, tiyatroya yakışır bir bina oldu. İlk oyunumuz da ‘Hıdırellez’dir. Murat Demirbaş’ın yönettiği ve Firuze Engin’in yazdığı bir oyun. Bu aynı zamanda yörenin de ‘Nevruz’ olarak bildiği bir gelenekten geliyor. Çingenelerin hayatlarını anlatan bir oyun. Oyunda ben de oynuyorum. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 14 Ekim’de perdemizi açarak Van seyircisiyle buluşacağız” dedi.



Sezon içerisinde seyirci karşısına değişik oyun ve projelerle çıkacaklarını anlatan Hamşioğlu, “Binamızda onarım ve tadilat çalışmaları yapıldı. Sahne yüzeyi ve koltuklarımız tamamen değişti. Benim çok önemsediğim bir şey daha var. Aşağı katta bir küçük sahne, bir de dans salonumuz oluştu. Yani ikinci bir sahneye de kavuşmuş olduk. Bir salonumuz var, onu da ileride prova salonuna çevireceğiz. Bu özellikler şu anda Ankara ve İstanbul dışında sadece Van Devlet Tiyatrosunda var” ifadelerini kullandı.



Sezon içerisinde ‘Hıdırellez’, ‘Gece o kadar kirliydi ki ikisi de kayboldular’ ve ‘Albayın Karısı’ adlı üç oyunu izleyici ile buluşacağını aktaran Hamşioğlu, “Bu oyunlarımız perde diyecek ve Van seyircisi ile buluşacak. Tüm Vanlıları bekliyoruz” diye konuştu.