Van depreminin 6. yıldönümü

Van depreminin 6. yıldönümü
Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran ilçesinin 1976 yılında büyük bir felaket yaşadığını belirterek, deprem afetlerine karşı öğrencilere yönelik seminer düzenlediklerini söyledi. 

Çaldıran Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce 23 Ekim 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin 6. yıldönümü nedeniyle bir seminer düzenlendi. Kurumun toplantı salonunda öğrencilerin katılımıyla yapılan seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Van depremiyle ilgili slayt gösterimiyle devam etti. Seminerde, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Çaldıran Sorumlusu Adil Eşim ile Çaldıran Belediyesi İlkyardım Eğitmeni Yahya Değer tarafından öğrencilere deprem esnasında ve sonrasında nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, 23 Ekim 2011 yılında Van merkez ve Erciş ilçesinde yaşanan deprem felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “24 Kasım 1976 yılında Çaldıran ilçemizde de deprem felaketi yaşanmış, binlerce kayıp vermişiz. Allah’tan dileğimiz, bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır. Ülke tarihinde yaşanan en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Depremin yaşanmasının hemen ardından devletimiz dünyaya örnek olabilecek şekilde felaketlerin yaşandığı yerlere giderek yaraları sarmaya başlamıştır. İlçemizde de 24 Kasım 1976 yılında deprem yaşanmış, binlerce insanımız hayatlarını kaybetmiş ve yaralanmışlardır. Deprem afetlerine karşı öğrencilerimize yönelik seminer düzenledik. Seminerde Van depremi anlatılarak slayt gösterimi eşliğinde deprem öncesi ve sonrası nelerin yapılması gerektiği ile ilgili ve ilkyardım konuları anlatılarak öğrencilerimiz bilgilendirilmişlerdir” dedi.