Van Defterdar’ndan Van TSO’ya ziyaret

Van Defterdar’ndan Van TSO’ya ziyaret
Van Defterdarlığı, bu yıl 27. kez kutlanacak Vergi Haftası’nı 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle geçirecek.

Hafta nedeniyle çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Van Defterdarı Mehmet Durusoy ve birim amirleri Van TSO Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Defterdar Mehmet Durusoy, Vergi Haftasında mükellefleri Vergi konusunda bilinçlendirdiklerini belirterek “Vergi’nin halka hizmet için ödenmesi bilincini kamuoyuna anlatıyoruz. Bu nedenle ekonomi organizasyonlarını ziyaret edip, onlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası bu anlamda her zaman bizim en değerli paydaşlarımızdan biridir” ifadesini kullandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 27. Vergi Haftasını kutladığını belirterek “Ancak ilimiz de Defterdarlık hizmetleri bürokratların kişisel ilişkileri ve iyi diyalogları ile devam ediyor. Depremden bu yana Van Defterdarlık binası maalesef sağlıklı hizmet veremeyecek durumda. Oradaki personelle, mükellefler sürekli karşı karşıya gelmektedir. Maliye Bakanlığının burada bir an önce vatandaşa ve mükellefe sağlıklı hizmet verecek bir hizmet binasını bitirmelidir. Ayrıca Van’ın özel durumu devam ediyor. Depremden kaynaklanan Vergi sorunumuz maalesef henüz bir sonuca ulaştırılmadı. Hala Mucbir Sebep hali devam ediyor. Vergi Terkini durumu belirsizliğini koruyor. Tüm bu olumsuzluklar maalesef hala devam ediyor” şeklinde konuştu.



Van Defterdarlığının 27. Vergi Haftası ziyaretleri kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret programına Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Eren ve Diyaeddin Altınal da katıldı. Defterdar Mehmet Durusoy ziyaret anısına Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’ya çiçek takdim etti.