Van DATAF fuarı’na hazır

Van DATAF fuarı’na hazır
VAN HABER - Ajans Asya Fuarcılık tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı (DATAF) hazırlıkları bitti.
- 14-17 Nisan tarihleri arasında 6.’sı düzenlenecek olan Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı (DATAF) hazırlıkları tamamlandı. Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na çeşitli illerden 40 firmanın yanı sıra yurtdışından da bir firma katılıyor. Fuar ile ilgili bilgiler aktaran Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Van konumu itibari ile tarım ve hayvancılık sektörlerinde geleceğin marka şehri olmaya adaydır. Biz fuar organizatör firması olarak bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyor, fuarlarımızı uluslararası arenaya taşımayı hedefliyoruz. Bu yıl 6.’sını düzenleyeceğimiz Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na il dışından 40 firmamız katılacaktır. Yurtdışından da bir firmamız katılacak. Van ve ilçelerinden ise 29 firmamız katılım sağlayacaktır. Toplamda 70 firmamız bu yılki fuarımıza katkı sağlayacaktır. Hedefimiz kentin ekonomisine 50 milyon TL’lik bir katkının girebilmesini sağlamaktır.



Ekonomik sıkıntılar yaşanan kentimizin bu anlamda piyasasına sıcak paranın girmesini bir nebzede olsa Van esnafına rahat bir nefes aldıracağını düşünüyoruz. Geçen yıllara nazaran bu yıl fuarımızın daha da verimli geçmesini ve kent kimliğinin yurt geneline daha çok yayılmasını sağlamak adına Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve STK’lara fuar davetiyesi gönderdik. Bu yıl 6.’sını düzenleyeceğimiz fuara kentin belirli yerlerinden ziyaretçilerin kolaylıkla fuar alanına ulaşabilmesi adına ücretsiz servis kaldıracağız. Ayrıca ilçe ve köylerden servis kaldırılacaktır. Fuarımıza bu yıl 30 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. 14 Nisan saat 14.00’de açılışını gerçekleştireceğimiz fuarımıza tüm Van halkını davet ediyoruz. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapacağımız Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 14-17 Nisan tarihleri arasında 10.00 ile 19.00 saatlerinde açık olacaktır”
dedi.