Van'dan büyükşehirlere otobüs seferleri başladı Otobüs bilet fiyatları ne kadar?

Van'dan büyükşehirlere otobüs seferleri başladı Otobüs bilet fiyatları ne kadar?
1 Haziran'dan itibaren hayat normalleşmeye başlayacak. Van'da normalleşme adımları kapsamında otobüs firmalarının büyük şehirlere olan seferleri başlatıldı. Bilet fiyatları ise normal fiyatların 2 katına çıktı. Otobüsler yarı dolu yarı boş kuralına göre gittiği için bilet fiyatlarındaki artışın 2 kat olduğu belirtiliyor.

Van Gölü Turizm ve Best Van Tur firmaları batıdaki büyük şehirlere otobüs seferlerini başlattı. Yaklaşık 2 aydır seferlerini durduran ve otobüslerini garaja çeken Van'ın otobüs firmaları, hayatın normalleşmeye başlamasıyla birlikte seferlerine yeniden başladı. 

Van'dan Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'a seferlerini başlatan otobüs firmaları, seyahat edecek yolculardan seyahat izin belgesi bulundurmalarını istiyor. Seyahat İzin Belgesi olmayan yolcunun otogardan çıkışına izin verilmiyor. 

1 Haziran itibariyle iller arası seyahat yasağının kaldırılmasıyla birlikte seyahat izin belgesinin istenmeyeceği belirtiliyor. HaberVan'ın yaptığı incelemelere göre seferler Haziran'ın ilk haftasına kadar iki üç günde bir yapılırken, Haziran'ın 2. haftasından itibaren normal seyrine dönüyor ve günlük olarak yapılıyor. Dün Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı 1 Haziran'dan sonraki normalleşme planına göre sefer sayılarının arttırılacağı belirtiliyor. 

BİLET FİYATLARI

VAN-ANKARA 300 TL

VAN-İZMİR      400 TL

VAN-İSTANBUL  380 TL

VAN-ADANA     300 TL

VAN-DİYARBAKIR  150 TL

Bilet fiyatları yeni kurallar kapsamında bir dolu bir boş kuralına göre düzenlendiği için fiyatlar neredeyse 2 katına çıktı. Örneğin Van-İzmir bileti 400 TL'den satışa sunuluyor. Yarı kapasiteyle seyahat eden otobüslerin masrafları ancak bu bilet fiyatlarının karşılayacağını söyleyen firma yetkilileri, yasakların ileri de gevşetilmesiyle birlikte bilet fiyatlarının düşebileceğini belirtiliyorlar. 

Van'dan büyük şehirlere uçak seferleri de 4 Haziran tarihinde başlıyor. 400 lira olan Van-İzmir otobüs bileti yerine uçak bileti almak isterseniz şu an itibariyle 480 lira civarında bir fiyata satın alabiliyorsunuz. Uçaklarda bulunan tavan fiyat uygulaması nedeniyle fiyatların belli bir sınırı geçemeyeceği belirtiliyor.