Van'daki hapishanelerde korona virüs vakası var mı? Sağlık Müdürü açıkladı

Van'daki hapishanelerde korona virüs vakası var mı? Sağlık Müdürü açıkladı
Van Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Gazete Duvar isimli internet sitesinde ortaya atılan Van'da cezaevinde bir mahkumda korona virüs olduğuna dair haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü Basın açıklamasında şunlara değindi:

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, internet sitelerinde yer alan habere ilişkin Gazeteduvar isimli haber sitesinin https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem / 2020/04/26/af-ile-cikan-mahkumda-korona-cikti/ URL adresinde 26.04.2020 tarihinde yayınlanmış olan “Van M Tipi Cezaevi'nden ceza infaz düzenlemesi ile tahliye edilen Sapo Kaya, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kaya'nın korona virüsü testi pozitif çıkınca oturduğu mahalle karantinaya alındı.” haberi genel itibariyle yanlış ve hatalıdır; böyle bir haberin gerçeklik payının olmadığını belirtti.

Doç.Dr.Sünnetçioğlu, Salgın ile mücadele kapsamında ilimiz Cumhuriyet Başsavcılığı ve İnfaz Savcılığı ile işbirliği halinde yapılan planlama doğrultusunda ilimizdeki Ceza İnfaz Kurumlarında enfeksiyon kontrol önlemleri ve sosyal izolasyon kuralları ile ilgili eğitimler yapılmıştır.  Ayrıca vardiya değişimleri yapılmadan önce İlimiz F Tipi, M Tipi, T Tipi, Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile Van Açık Ceza İnfaz Kurumunda Covid-19 yönüyle gerekli taramalar yapılmış diğer Ceza İnfaz Kurumlarımızda plan dâhilinde gerekli tarama çalışmaları yapılmaya devam edilmektedir.  İlimiz genelindeki hiçbir Ceza İnfaz Kurumunda halen tespit edilmiş Covid-19 vakası bulunmamaktadır. İlimiz dışındaki Ceza İnfaz Kurumlarından tahliye olduktan sonra Covid-19 testi pozitif tespit edilmiş ilimiz hastanelerinde tedavi altına alınmış 2 vaka bulunmaktadır. Ayrıca yapılan kayıt incelemelerinde ilimizde mezkûr haberde ismi geçen Sapo KAYA isimli Covid-19 tespit edilmiş bir hastanın bulunmadığı anlaşılmıştır.