Van'daki FETÖ mağduru ailelerden Erdoğan çiftine mektup

Van'daki FETÖ mağduru ailelerden Erdoğan çiftine mektup
Van’da 28 Şubat ve FETÖ mağduru oldukları iddia edilen mahkûmların aileleri, yaşadıklarını anlatmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a mektup gönderdi.

FETÖ'cü hâkim, savcı ve polisler tarafından kurulan kumpaslarla 28 Şubat sürecinde cezaevine atıldıkları öne sürülen Yakup Taş, Turan Boldağ, İsmail Balka, Cömert Yorgun, Mikail Gültepe ve Nevzat Ucak’ın aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yazdıkları mektupları göndermek üzere PTT İskele Şubesi’ne geldi. Mektupların gönderilmesinin ardından postane önünde aileler adına konuşan Fehmi Balka, halen birçok kişinin FETÖ mağduriyetini yaşamaya devam ettiğini söyledi. Balka, “Yüzlerce masum insan halen cezaevinde bulunuyor. FETÖ üyesi polislerin işkence, kumpas ve iftiralarıyla hazırlanan ifade ve sözde iftiranameler, FETÖ üyesi savcıların hazırladığı iddianameler, FETÖ üyesi hakimlerin hazırladığı mahkumiyet kararları ve son olarak FETÖ üyesi Yargıtay üyelerinin verdiği onama kararlarıyla bu insanlar hayatlarının baharında cezaevlerine atıldı. Devletin her kademesinde, özellikle de yargı ve emniyet bünyesinde FETÖ mensuplarının ayıklandığı bir süreç yaşıyoruz. Başlayan temizlik hareketiyle bu fesat şebekesinin mağdur ettiği, haksız yere zindanlara attığı dindar Müslüman şahsiyetler unutulmamalıdır" dedi.



Devletin tankını, topunu, tüfeğini ve uçağını devlete ve halka karşı gözünü kırpmadan kullanan FETÖ'nün her türlü haksızlığa imza attığını ifade eden Balka, “İçine girdiğimiz süreçte bir yandan FETÖ mensupları derdest edilip tutuklanırken, diğer yandan bu yapı tarafından mağdur edilip mahkum ettirilen masum insanların bir an önce hürriyetlerine kavuşturulması, adalet ve hakkaniyetin gereğidir. Fesat şebekesi FETÖ'nün ve derin yapıların hile, tehdit, işkence ve kumpaslarıyla mahkum edilip cezaevine atılan masum insanların gerek Adalet Bakanlığı gerekse de meclis tarafından yapılacak çalışma ve düzenlemelerle özgürlüklerine kavuşmaları için mücadelemiz sürecek" diye konuştu.
Mektuplarını yollayan grup, daha sonra buradan ayrıldı.