Van'daki Amatör takımlarda son durum!

Van'daki Amatör takımlarda son durum!
Amatör ligi'de mücadele veren Van takımlarında son durum..

HABER: RIDVAN CAN

LİDER EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR


Van 1'nci Amatör ligi A Grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Erciş Gençlik Belediyespor hafta sonu konuk ettiği grubun flaş takımı Türk Telekomspor'u 5-0'lık skorla yenerek hem yenilmezlik serisini hem de liderliğini devam ettirdi.



Geçen sezonun flaş takımlarından Erciş Gençlik Belediyespor bu yılda ligde yakaladığı çıkışla göze çarpıyor. Ligde yoluna yenilgisiz devam eden Erciş Gençlik Belediyespor hafta sonu konuk ettiği Türk Telekomspor'u saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak farklı mağlup etmeyi başardı.

İPEKYOLUSPOR ZORDA OLSA ÜÇ PUANA ULAŞTI

1'nci Amatör ligi B Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren ve ligde aldığı puanlarla lider konumunda bulunan İpekyoluspor hafta sonu Sanayi sahasında oynadığı Teiaşspor'u 1-0 yendi. İpekyoluspor üst üste 9'nucu maçını kazanarak puanını 25 yaptı ve namaglûp olarak liderliğini sürdürdü.



Hafta sonu B grubunun en zorlu karşılaşması İpekyolspor ve Teiaşspor arasında oynandı. İpekyoluspor ligin temsilcilerinden Teiaşspor güçlü rakibi karşısında bulduğu önemli pozisyonları değerlendiremezken, İpekyolspor ise Muhammed Basut'un serbest vuruştan kaydettiği tek golle sahadan üç puanla ayrılmayı başardı. Bu galibiyetle İpekyolspor puanını 25 yaparak liderliğini sürdürdü.

BİRLİKSPOR FARKLI KAZANDI

Van 1'nci Amatör ligi B Grubunda play off mücadelesi veren Van Birlikspor, Sanayi sahasında ağırladığı Çaldıranspor'u 5-2 mağlup ederek, haftayı üç puanla kapattı.



YOLSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Van Amatör Ligin 9'ncu haftasında deplasmanda Erciş Örenespor'a konuk olan Yolspor Erciş ilçe stadında oynanan maçta Erciş Örenespor'u 7-0'lık skorla mağlup ederek, rakiplerine gözdağı verdi.

Van 1. Amatör Ligi A Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veren grubun flaş takımlarından Yolspor ligin 9'ncu haftasında deplasmanda karşılaştığı Erciş Örenespor'u farklı mağlup ederek, rakiplerine adeta gözdağı verdi. Yolspor'u galibiyete ulaştıran goller Ercan, Emrullah, Serhat, Murat, Abdullah, Fırat ve Kemal'den geldi.



Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada rakibine adeta gol yağdıran Yolspor aldığı bu galibiyetle puanını 21'e yükselterek, lider Erciş Gençlik Belediyespor'un 3 puan gerisinde lig ikinciliğini devam ettirdi. Ligin güçlü temsilcilerinde Erciş Örene karşısında maça hızlı başlayan Yolspor bir penaltı kaçırmasına rağmen rakibi karşısında ilk yarıyı 4-0 önde kapattı. İkinci yarıya da adeta fırtına gibi başlayan Yolspor bulduğu 3 golle Erciş Örene spor'u 7-0'lık skorla evinde mağlup etti.  Yolspor'un tecrübeli teknik direktörü Aydın Oyman, "Öncelikle Erciş deplasmanından üç puanla döndüğümüz için çok mutluyuz. Yolumuza kayıpsız devam ediyoruz. Oldukça soğuk ve fırtınalı havada futbol oynamak çok zordu, buna rağmen futbolcularım sahada gerekeni yaptı. Ben bu galibiyette büyük emekleri olan futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Play Off yolunda önemli bir galibiyet aldık. Kalan maçlarımızı da kazanarak hedefimize ulaşacağız" dedi.

AMATÖR LİGDE GOL YAĞMURU

Van Amatör liginde hafta sonu oynanan maçlar nefes kesti. Hafta sonu Van'da oynanan Van 1. Amatör Küme A ve B Guru'nda oynanan maçlar izleyicilerden beğeni aldı.

Cumartesi Erciş ilçe Stadyumunda Pazar günü ise Van Sanayi stadında bir birinden güzel ve çekişmeli bol gollü maçlar oynandı.

Farklı skorların elde edildiği maçlarla ligin 9'ncu haftası geride kaldı. A Grubu'nda Yolspor, Erciş Örenespor'u 7-0, Erciş Gençlik Belediyespor, Türk Telekomspor'u 5-0 B Gurubu'nda ise İpekyoluspor, TEİAŞspor'u 1-0, Birlikspor, Çaldıranspor'u 5-2 yenerek haftayı üç puanla kapatan takımlar oldu.