Van dahil 7 ilde operasyon! 18 öğretmen hakkında yakalama kararı

Van dahil 7 ilde operasyon! 18 öğretmen hakkında yakalama kararı
Kars merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "mahrem hizmet yapılanması"nda rol üstlendikleri iddia edilen 18 öğretmen ile ev hanımı hakkında gözaltı kararı verildi.
Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, gizli yapılanması deşifre edilen örgütün Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesindeki 17 ili "Mahrem Hizmet Erzurum Bölgesi" adıyla tek çatı altında toplandığı ortaya çıkartıldı.

Bu illerden Kars'ta söz konusu yapılanma içerisinde oldukları belirtilen 18 öğretmen ve ev hanımı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Zanlıların gözaltına alınması amacıyla Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kars'ın yanı sıra Ankara, Amasya, Malatya, Erzurum, Samsun ve Giresun'da operasyon başlatıldı.

Ekipler, FETÖ'nün "Mahrem Hizmet Erzurum Bölgesi" adı altına faaliyet yürütülen Kars'ta sorumlu öğretmen ve ev hanımlarının adreslerinde arama yapıyor.

- FETÖ'nün "mahrem hizmet yapılanması" deşifre edilmişti

Kars'taki FETÖ'ye yönelik soruşturmada, örgütün Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerindeki gizli yapılanması açığa çıkartılmıştı. Söz konusu 2 bölgede 17 ili önce Erzurum, Trabzon, Van olarak 3 alt bölgeye ayırarak her yere ayrı bir sorumlu belirlediği anlaşılan örgütün söz konusu sorumluları da "Mahrem Hizmet Erzurum Bölgesi" adıyla tek çatı altında toplayıp gizli faaliyetler yaptığı belirlenmişti.

Örgütün söz konusu mahrem bölgesine, Erzurum'un yanı sıra Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Rize, Artvin, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı ve Iğdır'ın bağlı olduğu deşifre edilmişti.