Van'da 'yöresel yemekler' yarışması

Van'da 'yöresel yemekler' yarışması
Van’da, Kocaeli’nden Van’a Uzanan Yöresel Yemek Yarışması adı altında, yöresel yemeklerin tanıtıldığı bir yarışma düzenlenecek. Yarışmada, 4 ülkeden de kadınlar dahil edilerek, yarışmaya uluslararası bir özellik de kazandırılıyor.

Van’da, 25-27 Ekim tarihleri arasında Edremit’teki Kocaeli Parkı’nda, “Kocaeli’nden Van’a Uzanan Yöresel Yemek Yarışması” adıyla, yöresel yemeklerin tanıtıldığı bir yarışma düzenlenecek


Yarışmayı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi, Kocaeli Üniversitesi Gastronomi Bölümü, Körfez Ticaret Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit ve Gevaş Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği (Van PAD) ile Yaka-Koop ortaklaşa düzenliyor. 

AMAÇ TANITMAK VE YAŞATMAK

Yarışma ile ilgili bilgi veren Van PAD Başkanı Sinan Pulat, amacın, yöresel yemek kültürünü tanıtmak ve aynı zamanda yaşatmak olduğunu söyledi. 
Sadece Kocaeli’nden 60 aşçının yarışmaya dahil olacağını belirten Pulat, “İran, Irak, Suriye ve Afganistan’dan da 4’er kadın yarışmada yer alacak, böylece aslında ‘Kocaeli’nden Van’a’ şeklinde sloganlaşan yarışma bir yerde uluslararası bir özellik de kazanmış oluyor” dedi.

ÜNLÜ JÜRİ ÜYELERİ

Yarışma için Türkiye çapında isim yapan önemli jüri üyelerinin Van’a geleceğini belirten Pulat, yarışma sonunda dereceye girenlere de ödül verileceğini ifade etti.
Pulat, “Üç günün sonunda dereceye giren 1., 2. ve 3. olan yarışmacıya ödül verilecek” diye konuştu.

GİRİŞİMCİ KADINLAR KONFERANSI

Yarışma kapsamında 25 Ekim günü de Van TSO da, ‘Girişimci Kadınlar Konferansı’ gerçekleştirilecek.
Pulat, konferansın konusunun da yöresel yemekler üzerine olacağını ve yarışma nedeniyle gelen girişimci kadınların konferansta yer alacağını kaydetti.   


Prestij Haber: Adil HARMANCI