Van'da yarın kar yağışına dikkat! Meteoroloji uyardı

Van'da yarın kar yağışına dikkat! Meteoroloji uyardı
Hava durumu kar bastırdı son meteoroloji tahmini fena. Doğu Anadolu bölgesi'nde hava durumu olmak üzere kar yağışı esir alacak sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. 14 Aralık son hava durumu raporu korkutucu.

Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Bugün ve yarın hava durumu raporları korkutucu. Özellikle Van'da bu gece saat 00.00'dan sonra kar yağışının öğleye kadar devam etmesi bekleniyor. Van'da kar yağışı bu gece başlayarak pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Van'da kar yağışı devam ederken, sıcaklıklar en düşük eksi 22 dereceye kadar düşecek.

Van, İstanbul, Ankara, Sakarya, Düzce, Kütahya, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Bolu, Zonguldak, Bartık, Karabük, Kastamonu, Sinop, Bursa, Kayseri, Sivas, Niğde, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari çevrelerinde kar yağışı 25 cm bulacak.



YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bilecik, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Bursa'nın doğu ilçeleri) kuvvetli olarak 10–20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.