Van'da tespit edilen sığınakta silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi

Van'da tespit edilen sığınakta silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
Van’ın Başkale ilçesinde etkisiz hale getirilen 2 Pkk'lının kullandığı sığınakta silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.

 Van İl Jandarma Komutanlığınca 14 Ağustos tarihinde Başkale ilçesi Sallıdere Mahallesi’nde icra edilen Şehit Jandarma Er Ekrem Kaygısız Operasyonunda kaçarak ağaca çıkan 1 pkk'lı sağ olarak yakalanmış, ertesi gün ise çatışmaya giren 1 pkk'lı ise ölü olarak ele geçirilmişti.

Operasyonun devamında, söz konusu pkk'lıların kullandığı sığınak tespit edildi. Sığınakta yapılan aramada,  eylemlerde kullanmayı planladığı 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet roket başlığı (el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak üzere düzenek haline getirilmiş), 2 adet el bombası, 3 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 40 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, 16 adet tabanca fişeği, 50 gram C4 plastik patlayıcı, 6 adet pil bloğu, 30 adet pil, 400 metre kablo, çok miktarda elektrikli fünye, 2 adet dürbün, 5 çift örgüt kıyafet, çok miktarda örgütsel doküman, dijital malzeme ve yaşammalzemesi ele geçirildi.