Van'da Sessiz Çığlıkları Duyalım projesi okullarda tanıtıldı

Van'da Sessiz Çığlıkları Duyalım projesi okullarda tanıtıldı
Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı tarafından Doğrudan Yardım Programı (DAP) çerçevesinde finanse edilen ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bölümünce yürütülen Sessiz Çığlıkları Duyalım Projesinin tanıtım toplantısı okullarda gerçekleşti.

 Okullarda gerçekleştirilen etkinliklere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Tanhan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Servet Kardeş, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avukatı Çiğdem Alpaslan, Öğretim Görevlisi Dr. Sema Sancak ve Öğretim Üyesi Dr. Asiye Parlak Rakap katıldı.

Sessiz Çığlıkları Duyalım Projesi ; 2018 - Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı - Doğrudan Yardım Programı (DAP) çerçevesinde;

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Bölümünce Yürütülmektedir.

Proje kapsamında, ailelerin ve çocukların, cinsel istismarı tanımlamaları sağlanarak bu hususta bilinç ve farkındalıkları arttırmak adına; çocuk ihmal , taciz , istismarı konusunda bilgilendirme yapılarak, bedensel dokunulmazlıklarına karşı işlenen suçlar konusunda öğretmen ve ebeveynlerin bilinçlendirilmesi çerçevesinde eğitim amaçlı konferanslar yapıldı.

Projenin hedef kitlesi olan ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim veren öğretmenler ve öğrenci velilerine, Fiziksel/Duygusal/Cinsel istismar konusunda ebeveynlerin ve öğretmenlerin bilgi sahibi olması, böylelikle olası vakaların önüne geçmeyi, istismara giden yollar hakkında önleyici bilgilendirmeler yapmak, yapılan yaygınlaştırma faaliyetleri sayesinde toplumsal farkındalık ve bilinç düzeyini arttırmak, ebeveynlerin çocuklarını nasıl gözlemleyeceklerini ve onlarla nasıl iletişime geçebilecekleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Projenin temel hedefinin ise, öğretmenlerin hizmetiçi eğitimlerine destek verilmesi, projede elde edilecek sonuçlar doğrultusunda toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık düzeyinin arttırılması, çocuk hakları kültürü , bilinçli ve nitelikli insan yetiştirilmesine katkıda bulunmak, ebevenylere çocukları ile nasıl iletişime geçecekleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmak, çocuklarımızın yaşam kalitesinin artırılmasıyla birlikte eğitim, kültür ve sosyal yönden gelişmesini sağlamak, geleceğin sahibi olan çocukların psiko-sosyal ve fizyolojik açıdan sağlam bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak, çocuklarımızın geleceğe en doğru şekilde hazırlanabilmesi için bütün yetişkinlere, çocuklara karşı sorumlulukları, iletişimleri, aktarmaları gereken değerler, kişiler arası sınırlar, hayata ilişkin bilgiler konusunda eğitimler vermek olarak belirlendi.