Van'da "sanayi-üniversite işbirliği" programı

Van'da "sanayi-üniversite işbirliği" programı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) senatosu, "Sanayi-üniversite işbirliği" çalışmaları kapsamında Van OSB'deki mobilya fabrikasını ziyaret etti.
Üretim çalışmaları ve ürünler hakkında fabrika yetkililerinden bilgi alan senato üyeleri, kentin gelişimi için üretimin önemli olduğunu vurguladı. Ziyaretle ilgili gazetecilere açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'da mobilya üretiminin kent ekonomisi için umut verici olduğunu kaydetti.

Fabrikada üretilen mobilyaları incelediğini belirten Battal, "Mobilyanın altyapısı bakımında gerekli olan bütün malzemeler ve cihazlar alınmış. Yeterli malzeme ve mühendisleri var. Bu konuda iddialı olduklarını burayı gezerken gördük. İnşallah biz de üniversite olarak elimizden gelen her türlü bilimsel desteği vereceğiz." diye konuştu.

Fabrika sahibi İrfan Yılmaz da, senatonun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hedeflerine ulaşmak için 28 personelle yılmadan çalışmaya devam ettiklerini anlatan Yılmaz, "Hedeflerimize adapte olup ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz burada bir fidan diktik, sizde bu fidana bir can suyu verin. İnşallah bu ağaç çınar olacak ve ülkenin ekonomisine büyük bir katkıda bulunacak. İşsiz olan gençlerimiz var onlara da meslek, sanat öğretiyoruz." diye konuştu