Van'da PKK'ya ait patlayıcı ve sığınaklar bulundu

Van'da PKK'ya ait patlayıcı ve sığınaklar bulundu
VAN, Hakkari ve Bitlis'te güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda PKK'ya ait sığınak, patlayıcı ve yaşam malzemesi bulundu.
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada,"Van merkezde güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda 6 adet plastik bidon içerisinde, bombalı araç düzeneği hazırlamak için kullanılan patlatılmaya hazır toplam 600 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirilerek imha edilmiştir" denildi.

HAKKARİ'DE FÜZE SEVK MOTORU

Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonda 5 el yapımı patlayıcı, 500 gram dinamit, 1 omuzdan atılan füze sevk motoru ve çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki operasyonlarda ise, "13 sığınak ve 25 bölücü terör örgütü mevzii tespit edilerek kullanılmaz hale getirilmiş, sığınakların içerisinde, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 21 kilo amonyum nitratla güçlendirilmiş patlayıcı madde, 4 Doçka mühimmatı, 13 av tüfeği fişeği, 3 akü, 9 boş bidon, muhtelif cinste kablo ve pil düzenekleri ile muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.