Van'da NRP eğitimi sonucu katılımcılara sertifikaları verildi

Van'da NRP eğitimi sonucu katılımcılara sertifikaları verildi
Van'da düzenlenen ve 13-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında birincisi düzenlenen 3 gün süren NRP eğitimine 15 doktor, 5 ebe, 24 hemşire, 3 paramedik, 3 acil tıp teknisyeni katıldı.

 Sağlık Bakanlığı himayelerinde bebeklerdeki solunum sıkıntısına bağlı ölümlerin ve doku bozukluklarının önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Doğum eylemine müdahale eden personeli hedefleyen bu programın, ülkemizde doğumda gelişebilecek yeni doğan ölümlerini ve oksijensizliğin yol açacağı doku bozukluklarının en aza indirme konusunda önemli yer tutmaktadır. Yenidoğan dönemine yönelik yürütülen Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) ve diğer çalışmalar sonucunda bebek ölüm hızında ciddi düşüşler olduğu belirlenmiştir. İlimizde 2018 yılı bebek ölüm oranımız 10.5 olarak Türkiye ortalamasının altındadır.

Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi ve gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Eğitimleri gerçekleştirilmektedir.

Bakanlığımız bünyesinde devam eden “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)’’ kapsamın da Van İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı ÇEKÜS Birimi ve İl koordinatörü Prof Dr. Ercan KIRİMİ tarafından 13-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında birincisi düzenlenen 3 gün süren NRP eğitimine 15 doktor, 5 ebe, 24 hemşire, 3 paramedik, 3 acil tıp teknisyeni katıldı.

Bu eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.