Van'da Müdür yardımcısı sonuçları açıklandı

Van'da Müdür yardımcısı sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, 20 Mart'ta gerçekleştirilen sınavın ardından Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı sınav sonuçlarını açıkladı. Müdür Yardımcılığı sınav sonuçları, Van il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 Mart Pazar günü gerçekleştirilen sınavın ardından, adaylar büyük bir heyecan ve merakla Müdür Yardımcılığı sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başlamışlardı. Müdür yardımcısı olmak isteyen adayların bekleyişleri, 18 Nisan'da MEB'in Müdür Yardımcılığı sınav sonuçlarını açıklamasıyla sona erdi. Geçtiğimiz haftalarda soruların açıklanmasıyla sonuçlar hakkında fikir sahibi olan adaylar, nihai sonuçların açıklanmasıyla aldıkları puanları öğrenme, değerlendirme fırsatını yakalamış oldular.



Kariyerinde müdür yardımcılığına yükselmek isteyen adayların katılımıyla gerçekleştirilen sınavın sonuçları erişime açıldı. 100 üzerinden değerlendirilen sınavda, 70 ve üzeri puan alan öğretmenler, müdür yardımcısı olmaya hak kazanmış oldular. MEB, sınavın açıklanacağı tarihi daha önce internet sitesinden 18 Nisan olarak duyurmuştu ve duyurulan tarihte sonuçlar paylaşıldı. Müdür Yardımcılığı sınav sonuçlarını görmek isteyen adaylar artık Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden sonuçları görüntüleyebilecekler.

MEB tarafından 20 Mart'ta 32 il merkezinde gerçekleştirilen sınava 52 bin aday katıldı. Bu sınavlarda adaylar; Türkçe Dil Bilgisi, Genel Kültür, Mevzuat, Halkla İlişkiler, Okul Yönetimi gibi 20 farklı alanda toplamda 100 soru sorulurken, adaylara bu soruları yanıtlamaları için 110 dakika süre verildi.

Sonuçlara itiraz etmek isteyen adaylar, Müdür Yardımcılığı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından en geç 5 iş günü içerisinde sınav sonuçlarına ilişkin itirazda bulunabiliyorlar. Adayların itirazlarını doğrudan dilekçeyle İKGM'ye yapmaları gerekiyor. İKGM'de toplanan itirazlar topluca ÖDSGM'ye gönderilecek ve buradan 10 gün içerisinde incelemeler yapılıp sonuçlar İKGM'ye yeniden bildirilecek.