Van'da Korona Virüste son durum ne?

Van'da Korona Virüste son durum ne?
Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sönetçioğlu, başkanlığında Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri ve ilçe sağlık müdürleri ile bir araya gelerek Covid – 19 salgını ile ilgili il de salgının seyri, aşılama, filyasyon çalışmaları ve alınacak tedbirlerle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Pandeminin halen devam ettiğine dikkat çekerek vatandaşlara uyarıda bulundu.  Kademeli ve kontrollü normalleşme ile Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kuralları unutulmamamsını ifade etti. Bu noktada en önemli husus; hayatın olağan akışını virüse kaptırmayalım salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim; İlimizde aşılamam kapsamında her hangi bir sıkıntı yaşanmamakta vatandaşlarımızdan aşılama yapılıncaya kadar bireysel önlemleri gevşetmemelerini öneriyorum.

"Kronik rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka aşılanarak bağışıklı hale getirilmesi şart"

Prof. Dr. Sünnetçioğlu, kronik kalp hastalığı, diyaliz, kronik akciğer hastalığı, karaciğer bozukluğu, kronik tansiyon rahatsızlığı gibi hastalığı bulunan kişilerin risk grubu içerisine girdiğini belirterek, aşı sırası gelen vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın yayımladığı "Nasıl aşı olurum?" rehberine göre, Covid-19 aşısını olmak için ilk olarak hesabına giriş yapması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulamasına giriş sağlanarak Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği bulunmakta veya Öncelikli gruplar arasında yer alanların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasıyla randevu alması ile aşılarını olabilirler; aşılarınızı ihmal etmeyin! Bir can kaybı bile bizi çok üzüyor. Özelikle sıcak havaların başlaması ile vatandaşlarımız, yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralı noktasında daha dikkatli olmalıdır” dedi.