Van'da kar yağışı

Van'da kar yağışı
Van’da kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 18 yıldır yabani kuşlara yem veren çay ocağı işletmecisi Mevlüt İzci, yetkililerden yardım istedi. 

Van’da eski buğday pazarının yıktırılmasıyla aç kalan binlerce güvercine 18 yıl önce sahip çıkan çay ocağı işletmecisi Mevlüt İzci, yetkililere çağrıda bulundu. Ahmedi Hani Parkı önünde 18 yıldır çevre esnafının desteğiyle kuşları besleyen İzci, bunun yeterli olmadığını söyledi. Özellikle kış mevsiminde yem bulamayan binlerce kuşun park çevresinde barındığını ifade eden İzci, “Sağ olsun esnaf yardım ediyor ancak bu yetmiyor. Çünkü çok fazla sayıda kuş var. Yaz mevsiminde bir şekilde yem ve su bulabiliyorlar ama kış mevsiminde hem susuz kalıyorlar hem de korumasız kalıyorlar. Özellikle pazar günleri dükkanlar kapalı olduğu için daha da zor durumda kalıyorlar. Ben istiyorum ki ilimizin büyükleri başta olmak üzere tüm halkımız duyarlı olsun. Bu bizim memleketimizin bir güzelliği olsun” dedi.

Kar yağdığı gün sabahın erken saatinde kalkıp ilk olarak kuşlar için parkta bir alan açtığını vurgulayan İzci, “Kar küreğini alarak komple alanı açarak kuşların gelmesini bekledim. Sabah binlerce kuş geldi. Park adeta kuşlarla dolup taştı. Yaklaşık 10 kilo buğday döktün. Kuşlar bir seferde hepsini bitirdi. Bir tane bile bırakmadılar” ifadelerini kullandı. Kış mevsiminde tek işinin kuşlara bakmak olduğunu da sözlerine ekleyen İzci, “Kış mevsiminde işlerim azaldığı için tek işim kuşlara bakmak. Bunu zevkle yapıyorum. Sabah ben geldiğimde kuşlar adeta kanat çırpıp geldiğime seviniyorlar. Bir çocuk nasıl babasını gördüğünde sevinip ona koşuyorsa, bu kuşlar beni gördüğünde ben de aynı o zevki duyuyorum. Bazen onlarla konuşuyorum, onları çağırıyorum. Onlarda durup bana bakıyorlar, bazen kanat çırpıp yanıma geliyorlar” şeklinde konuştu.

Kuşlarla kalabalık bir aile oluşturduklarını dile getiren İzci, “Çok zevklidir. Keşke daha fazla olsa. Keşke üç misli olsa. Muhabbeti iyidir çok sevklidir ama biraz bakıma ihtiyaçları var. Koruma altında değiller, bazı gençler öldürmeye çalışıyor. Ben bu nedenle yetkililerden ve duyarlı Van halkından yardımcı olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.