Van'da İş-Kur işbaşı eğitiminde 2500 kişiyi destekleyecek

Van'da İş-Kur işbaşı eğitiminde 2500 kişiyi destekleyecek
İş-Kur Van İl Müdürü Gazetecilerle bir araya geldi ve İş-Kur'un bu yıl Van'daki planlamalarından bahsetti ve İş Başı Eğitimine ne kadar kota ayrıldığını açıkladı.
İŞKUR, Van’daki yerel gazeteleri desteklemek ve istihdam teşviklerden yararlanması için “İşbaşı Eğitimi Programı”na ilişkin bilgilendirme semineri düzenlendi. 2 bin 500 kişinin destekleneceği belirtildi.

İŞKUR tarafından, Van’da yerel yayın yapan gazetelerin desteklenmesine yönelik, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’nde “İşbaşı Eğitimi Programı”na ilişkin bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminere, Van Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Salih Serçe, İl Müdür Yardımcısı Ali Aslan, Basın İlan Kurumu Van İl Müdürlüğünden Hakan Börekçi ile gazeteciler katıldı. İstihdam seçimini iş yerine bıraktıklarını belirten İŞKUR İl Müdürü Salih Serçe, “İş başı eğitimlerinde personel alımını işverene bırakıyoruz. Hatta istihdam garantili kurslarda bile işveren kendi seçimini, kendisi yapsın istiyoruz.” dedi.

İki SGK’lı çalışanı olan bir iş yerinde, işe alınan 3’üncü kişiyi destekleyeceklerini ifade eden İl Müdür Yardımcısı Ali Aslan ise bu yıl Van için ayırdıkları bütçe ile birlikte 2 bin 500 kişiyi destekleyeceklerini aktardı.

Aslan, “En az iki çalışanı olan bir iş yerinde, iki çalışanı SGK’lı ise 6 ay ve ya 12 ay içerisinde bir kişiyi talep ettiğinde biz kendilerine destek veririz. Bu destekleme fonunu ise asgari ücret şartlarında ücretini ve kısa vadeli SGK’sını da öderiz. Bu herhangi bir iş yeri olacağı gibi gazete, dergi de olabilir.” diye konuştu.

Öte yandan, birinci dereceden akrabaların İş Başı Eğitimi Programlarından yararlanamayacağı bildirildi. 

Kaynak: Van Olay Gazetesi