Van'da iki ayrı yerde kaçak sigara ele geçirildi

Van'da iki ayrı yerde kaçak sigara ele geçirildi
Van'da iki ayrı yerde toplam 29 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi

Van’da 26 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi

Van’ın Muradiye ilçesinde polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 26 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. 

 Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Muradiye ilçesi Van-Doğubayazıt Caddesi üzerinde şüphe üzerine 61 plakalı sayılı çekiciye bağlı 34 plakalı dorsede arama yapıldı. Yapılan aramada; toplam 26 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan A.Ö. isimli şahıs ise, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. 

 
 Van'da 3.000 paket kaçak sigara ele geçirildi
Van'da 3.000 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirildi


 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açılamada,  İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

01 Ocak 2019 günü Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; İlimiz Tuşba İlçesi Erciş Karayolu üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan, bir kargo firmasına ait 54 plaka sayılı araçta yapılan aramada; 6 koli içerisine zulalanmış toplam 3.000 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili (N.B.) isimli şahıs hakkında "5607 Sayılı Kanun'a Muhalefet Etmek" suçundan işlem yapılmıştır.

İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.