Van'da HDP Milletvekili Adaylarına karşılama

Van'da HDP Milletvekili Adaylarına karşılama
Van'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, Van Milletvekili adaylarını halka tanıttı.

 HDP Van Milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayyip Temel,  Mukaddes Karakoç ve Asuman Yılmazer’i Gevaş yol ayrımında HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, TJA Aktivistleri, DTK Temsilcileri, Barış Anneleri ve araçlık bir konvoy karşıladı.

Beşyol meydanına gelindiğinde ise toplanan halk HDP Van Milletvekili adaylarını karşıladı. DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, yerine kayyum atanan Belediye Eş Başkanları daha sonra milletvekili adaylarıyla otobüsün üzerine çıkarak halkı selamladı.

İlk olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, iktidarın 16 yıllık politikalarına dikkat çekerek, halkın bu politikalara 24 Haziran’da sandıkta yanıt vereceğini söyledi. HDP’nin 24 Haziran’da, 7 Haziran genel seçimlerini aşan bir sonuca ulaşacağını ve Van’da 8 milletvekilinin tamamını alacağını söyledi.  Dede, Van halkına bugün göstermiş oldukları destek için de ayrıca teşekkür etti.

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ise, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın 24 Haziran’da halkın oylarıyla özgürleşeceğini ve zindandan çıkacağını belirtti. Demirtaş’ı tutsak ederek halkın iradesine el koymak isteyenlerin bir kez daha yanıldığını vurgulayan Özgökçe, tüm halkı seçim günü sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

Özgökçe, “ Bugüne kadar yaptıkları gibi 24 Haziran’da da seçim hilelerine başvuracaklar. Ama sizler buna izin vermeyeceksiniz, halkımız buna izin vermeyecek” diye konuştu.

Son olarak söz alan HDP Van Milletvekili Adem Geveri’de, Geveri, “ Sanki bugüne kadar ülkeyi HDP yönetiyormuş gibi konuşuyorlar. Ancak halkımız her şeyi gördü, yaşadı.