Van'da hangi ilçelerde okullar tatil edildi?

Van'da hangi ilçelerde okullar tatil edildi?
Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 295 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, Özalp ve Saray ilçelerinde ise yarın için okullar tatil edildi.

Van’da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 74, Başkale’de 17, Çatak’ta 118, Gevaş’ta 13, Gürpınar’da 55, Muradiye’de 16 ve Saray ilçesinde ise 2 olmak üzere 295 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Özalp ve Saray kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda ise, olumsuz hava şartları nedeniyle yarın için tüm okulların tatil edildiği bildirildi. 
 
 
Kar yağışının etkili olduğu Van’ın Bahçesaray ilçesinde ise ulaşımın da aksaması üzerine eğitime bir gün ara verildi. 

Van’ın Çatak ilçesinde yarın için tüm okullar tatil edildi. 
Açıklamalarda bulunan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, bu sabah aniden bastıran ve devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararla öğretmen ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için tüm okulların 25 Aralık 2018 Salı günü için bir gün süre ile tatil edildiğini söyledi.