Van'da geniş katılımlı çifte fuar açılışı

Van'da geniş katılımlı çifte fuar açılışı
van Güncel Haber Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı ile İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Van Haber Asya Fuarcılığın organizesiyle Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 19 Eylül tarihine kadar sürecek fuara, ikisi yurtdışından olmak üzere 80 firma katıldı.

Fuara Vali Vekili Ömer Faruk Canpolat, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ile İran’dan gelen heyet katıldı.

Düzenlenen fuarın açılışında konuşma yapan  Vali Vekili Ömer Faruk Canpolat, düzenlenen fuarın bölge için büyük önem taşıdığını ve iki sektörü bir araya getirdiğini belirtti.

Vali Vekili Canpolat, “İlimizde yapılan bu güzel organizasyon, inşallah ilimiz ve çevresinde bölgesel kalkınmayı artıracak doğu ve batı arasındaki kaynaşmayı sağlayacaktır. Diğer taraftan girişimcileri bölgemize çekecektir. İlimizin ve bölgemizin enerji potansiyelini öne çıkaran bu güzide fuarımız, yatırım olanaklarıyla devlet destek ve teşviklerinin sağlanmasına 2023 hedefleri doğrultusunda artan enerji açığımızın azaltılmasına, komşumuz İran İslam Cumhuriyeti ile aramızdaki ilişkilerimizin gelişmesine vesile olacaktır” dedi.

Van’ın Türkiye’nin en iyi güneşlenme süresine sahip illerden olduğunu dile getiren AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise “Güneş Enerji Santralleri konusunda ilimizde yatırımlar var. Ancak bu yatırımlar daha da arttırılabilir. Özellikle İranlı işadamlarımız, bizim işadamlarımızla birlikte ortak projeler gerçekleştirebilirler. Ben bu vesileyle fuarı düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da fuarın hayırlı olması temennisinde bulunarak, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın da geçişlere açılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Toplamda 80 firmanın fuara katılım sağladığını açıklayan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, ise “150’ye yakın marka ve yurtdışından iki firmamız var. Katılanların yüzde 50’si ulusal firmalardır. Bu da dışarından Van’a büyük bir talebin olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, fuarların ilin kalkınması açısından önemine dikkat çekti.

İran’ın Hoy kenti Milletvekili Adel Najafzadeh ve Salmas kenti Milletvekili Yakoup Rezazadeh ise, Türkiye ve İran’ın her alanda işbirliğinin önemli olduğunu, sınır kapısının özellikle ticari işbirliğinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Fuarın açılış töreni, kurdele kesimi ve alandaki stantların gezilmesiyle son buldu.