Van'da fotoğraf yarışmasının ödülleri verildi

Van'da fotoğraf yarışmasının ödülleri verildi
VAN HABER - Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi tarafından düzenlenen ‘Van’da Akşam’ konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.
- Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ödül törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, fotoğraf çekmenin bir sanat olduğunu vurgulayarak, “Herkes fotoğraf çekiyor, ama herkesin çektiği fotoğraf sanat değil. Perspektifi bilmek, ışığı bilmek, nerede nasıl bulunacağını bilmek ve hangi açıdan fotoğraf çekileceğini bilmek bir sanattır. Bu sanata en yakın olan da gazetecilerdir. Bu kapsamda ABB’yi bu güzel aktiviteden dolayı kutluyorum” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise, her zaman sanatçıların yanında yer aldıklarını belirterek, “Özellikle fotoğraf çeken, akşam vakitlerinde deklanşörüne basan tüm fotoğrafçı arkadaşları tebrik ediyor, bu etkinliği düzenlediği içinde ABB’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık da, Van’ın ne kadar güzel, ne kadar kadim ve yaşanabilir bir kent olduğunu anlatabilmek adına böyle bir yarışmanın düzenlendiğini belirtti. Akşam saatlerinde fotoğraf çekmenin zor olduğuna vurgu yapan Yazlık, “Ana temayı yakalamak, ışık temaslarını ayarlamak oldukça zor bir sanat. 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Shopping Festivali çerçevesinde Van’ın caddeleri rengarenk olarak süslendi. Süslenen caddelerin daha da renklenmesi anlamında, insanların bunu görmesi ve verilen emeğin değer kazanması gerekirdi. Bizler ABB Van Şubesi olarak, farklı bir proje geliştirerek ‘Van’da Akşam’ temalı fotoğraf yarışması yapmaya karar verdik. Böylelikle hem insanların şehir merkezini akşam saatlerinde görmesini sağladık hem de şehrin bir canlılık kazanmasına da vesile olduk”
ifadelerini kullandı.

Projeye sıfır bir bütçeyle başladıklarını dile getiren Yazlık, “Projeyi ortaya attığımız gibi herkesten büyük takdir gördük. Bu kapsamda kentin önemli üç kurumu bize sponsor oldu ve bu sayede ‘Van’da Akşam’ temalı fotoğraf yarışmamızı güzel bir sonuçla tamamladık. Bu kapsamda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.