Van'da bugün okullar tatil mi? 15 Aralık Van'da okullar tatil mi?

Van'da bugün okullar tatil mi? 15 Aralık Van'da okullar tatil mi?
Van'da okullar tatil mi? Etkili olan kar yağışları nedeniyle öğrenciler, okulların tatil olup olmadığını merak ediyordu. Merakla beklenen açıklama da geldi. Peki 15 Aralık Perşembe ( bugün ) Van'da okullar tatil mi?
Van'da bugün okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı nedeniyle Van'da hayat durma noktasına gelirken okulların tatil olup olmadığı merak ediliyordu. Resmi açıklama İl Milli Eğitim Müdürü'nden geldi. Peki 15 Aralık 2016 bugün Van'da okullar tatil mi?

Van'ın Erciş, Başkale, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Erciş, Çatak, Bahçesaray ve Başkale ilçelerinde ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

Kırekin, şu ifadeleri kullandı:

"Meteorolojik verilere göre bugün kar yağışının hafifleyeceği, öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği bilgisi mevcut. O nedenle hava durumuna göre il merkezi ve diğer ilçelerimizde tatil kararı alınmadı. Hava şartlarının değişmesi durumunda tekrar değerlendirilecektir. Şu an için tatil kararı sadece dört ilçemizde uygulanacaktır."