Van'da bugün kar tatili kararı alan ilçeler? 15 Aralık

Van'da bugün kar tatili kararı alan ilçeler? 15 Aralık
Van merkez ve ilçeleri'nde dün geceden beri etkili olan kar yağışı olumsuz etkilerken, Van ve ilçeleri'nde olumusz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde kar tatili kararı verildi.
Van'ın Erciş, Başkale, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Erciş, Çatak, Bahçesaray ve Başkale ilçelerinde ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi. 

VAN'DA OKULLAR TATİL Mİ? İŞTE YANITI

Kırekin, şu ifadeleri kullandı:

"Meteorolojik verilere göre bugün kar yağışının hafifleyeceği, öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği bilgisi mevcut. O nedenle hava durumuna göre il merkezi ve diğer ilçelerimizde tatil kararı alınmadı. Hava şartlarının değişmesi durumunda tekrar değerlendirilecektir. Şu an için tatil kararı sadece dört ilçemizde uygulanacaktır."

Yoğun kar yağışı nedeniyle kar tatili kararı alan ilçeler şöyle:

ERCİŞ'TE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ


Erciş ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süre ile ara verildi. Akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime bugün ara verildi. İlçede pansiyonlarda kalan öğrencilerin ise eğitime devam edeceği bildirildi.

ÇATAK'TA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Çatak ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İlçede kar yağışı eğitim öğretimi etkiledi. Çatak'taki tüm okullarda eğitim öğretime kar yağışı bugün ara verildi.