Van'da bitmeyen yol çalışmaları tepki çekiyor

Van'da bitmeyen yol çalışmaları tepki çekiyor
Büyükşehir Belediyesi, ilimizin birçok yerinde yol yapım ve iyileştirme çalışmaları yapıyor. Yapılan çalışmalardan ötürü kentin bazı caddelerinde yollar ya trafiğe tam kapatılmış ya da tek şerit üzerinden geçiş sağlanıyor.

Yapılan çalışmalardan ötürü kentin bazı caddelerinde yollar ya trafiğe tam kapatılmış ya da tek şerit üzerinden geçiş sağlanıyor. Çalışmaların yapıldığı başta Zübeyde Hanım Caddesi, Yeniyol Mevkii ana arter ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerler olması dolayısıyla buradaki esnaflar, çalışmaların hızlanması gerektiğini, bu durumdan muzdarip olduklarını bildiriyor. Aynı zamanda Kocaeli Parkı-Yeni/Eski TOKİ Kavşağı’na kadar olan yolun da uzun zamandan beri trafiğe kapalı olması hakkında da vatandaşlar yetkililerden bir açıklama bekliyor.

Yol yapım çalışmalarıyla mağdur olan esnaf pandemi  döneminde zaten sıkıntı yaşadıklarını, tam iş yapacakları zamanda böyle yoğun bir yol çalışmasının başlatılmasına tepki gösteriyor. Özellikle bir yerin bitirilmeden diğer yerlerin kazılmasından şikayetçi olan esnaf, çalışmaların planlı ve esnafı en az mağdur edecek şekilde yapılmasını istiyor. 

Geçtiğimiz günlerde Vangölü TV canlı yayınına katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, gecikmelerin ihale yasasından kaynaklanan sorunlardan dolayı yaşandığını ve esnaftan halktan özür dilediklerini ifade etmişti. 

HABERİN VİDEOSU

Kaynak : Vangölü TV