Van'da akıl alamaz olay! Aynı kişinin iş yerlerini 7 defa soydular

Van'da akıl alamaz olay! Aynı kişinin iş yerlerini 7 defa soydular
Van’da aynı kişiye ait iki ayrı iş yeri 2017 yılı içerisinde 7 kez soyulurken, o anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Van’ın İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde unlu mamullerin üretildiği iş yerlerinde 2017 yılı içerisinde 7 hırsızlık olayı yaşandı. Yaklaşık 70 kişinin istihdam edildiği Bülent Dalgın’a ait iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları güvenlik kameralarına yakalandı. En son yaşanan hırsızlık olayı, İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde bulunan iş yerinde 08 Aralık 2017 tarihinde saat 04.18’de meydana geldi. 27 dakika boyunca iş yerini soymak isteyen hırsızın dakikalarca mücadelesi ve aldırış etmediği rahat tavırları anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Yıl içinde meydana gelen 7 hırsızlık olayında toplam 17 bin liralık malzeme çalan hırsızlardan dolayı yakınan Bülent Dalgın isimli esnaf, hırsızlık olaylarına karşı yetkililerden çözüm bulmasını istedi.

İHA muhabirine konuşan esnaf Bülent Dalgın, en son yaşanan olayda çalınan 155 ekran LCD TV ve elektrikli ısıtıcılar ile birlikte 7 bin lira civarında zararının olduğunu ifade etti. Yıl içerisinde iki ayrı iş yerlerinin 7 defa soyulduğunu ileri süren Dalgın, “Bu yıl içerisinde İskele Mahallesi’ndeki tesisimizde 2 kez, bu iş yerimize ise 5 kez olmak üzere toplam 7 defa hırsız girdi. 7 olayda da kasalarımız boşaltıldı. En son yapılan hırsızlık olayı ise daha büyük oldu. Hırsız 27 dakika boyunca içeride kamera önünde cirit atıyor. Fotoğraflar da net olmasına rağmen hiçbir şey yapılmadı. Şu ana kadar 7 olayda 15 bin TL ile 17 bin TL civarında zararımız oldu. Kasalar sürekli boşaltıldı. En son gelen hırsız 3 bin lira değerindeki 155 ekran TV’yi götürdü. İki Ufu ve iki kasamız boşaldı” dedi.

“HIRSIZ, 27 DAKİKA BOYUNCA İÇERİDE CİRİT ATIYOR”

Hırsızın rahat tavırlarına dikkat çeken Dalgın, “Bundan önceki görüntülere baktığımızda görüntüdeki hırsız aynı buna benziyordu. Tabi bundan önceki olayda 3 kişi giriyor. Bu defa ise adam tek başına giriyor. Tek başına giriyor Ufuları söküyor, arka taraftan kameranın önüne geçiyor. Kasanın olduğu yerde cirit atıyor ortada hiçbir şey yok. Şu anda esnaf zaten günübirlik yaşıyor. 65-70 personel yanımda çalışıyor. Bunların günü birlik ihtiyaçlarını karşılarım. Bu tür vakalar beni sıkıyor. Yetkililer hırsızlık olayların üzerine biraz daha ciddi durmalıdır. Bu hırsızların çoğu bağımlılardan kaynaklanıyor. En son darbe bana 7 bin TL’ye patladı” şeklinde sözlerini tamamladı.