Van'da A101 ve BİM'deki ucuz ete yoğun ilgi var

Van'da A101 ve BİM'deki ucuz ete yoğun ilgi var
Hükümetin et fiyatlarını düşürmek için uygulamaya koyduğu ucuz et uygulamasına Van'da yoğun ilgi var. Van'ın bir çok noktasında bulunan A101 ve BİM marketlerine gelen etler yok satıyor. Geldiği gün gelen etlerin düzenli bir şekilde geleceği belirtiliyor.

Dar gelirli vatandaşların eti daha ucuz alması amacıyla uygulanan ucuz et ve kıyma uygulaması tüm yurtla birlikte Van'da da başladı. 101 ve BİM marketlerinde satışa sunulan kuşbaşı et ve kıymaya vatandaşın oldukça yoğun ilgisi olduğu görüldü. Hatta bazı marketlerde etin geleceği saat öncesi vatandaşların kuyruk olduğu görüldü. 

Kuşbaşı Et'in kilosu 31 liradan, kıymanın kilosu ise 29 liradan satılıyor. Yarım kiloluk paketler halinde satılan ucuz et Kombinet markası adı altında satışa sunuluyor. Kasapların eleştirdiği ucuz et uygulamasından vatandaşlar oldukça memnun görünüyorlar. Kıymaya göre etin daha fazla satıldığı görülürken,vatandaşlar aldıkları etten memnun olduklarını ifade ettiler. 

Bir çok mağazaya geldiği gün tükenen etin 2 gün arayla tekrar tekrar geleceği ve belli bir düzene sokularak mağazalarda sürekli bulundurulacağı belirtiliyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanı talebin fazla olması halinde marketlere günlük daha fazla et verilebileceğini belirtmişti.