Van'da 97 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor

Van'da 97 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor
Van'da aralıklarla yağan kar yağışları sonrası 97 mahalleyle ulaşım sağlanamazken Van Bahçesaray yolu da açılmaya çalışılıyor. İşte Van'da kar yağışı sonrası son durum..

Van'da etkili kar ve tipi nedeniyle 97 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde kapalı yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Tuşba, Saray, Özalp, Muradiye, İpekyolu, Erciş ve Edremit ilçelerinde kapalı mahalle yolu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Gevaş, Gürpınar ilçelerindeki mahalle yollarının açılması çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. 

Bu arada yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan Van-Bahçesaray yolunda Karayolları ekipleri çalışmalarına devam ettiği belirtildi.



Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağının tahmin edildiği aktarıldı. 

Açıklamada, hava sıcaklıklarında 1-3 derece arasında düşüş olmasının beklendiği kaydedilerek, buzlanma ve don olayına karşı yetkililer ve vatandaşlar uyarıldı.


Muradiye İlçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle her tarafın beyaza büründüğü ilçede, park halindeki araçlar kar altında kaldı.