Van'da 7.900 paket kaçak sigara ele geçirildi

Van'da 7.900 paket kaçak sigara ele geçirildi
Van'da 7.900 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir

Van İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamada " İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

14 Ağustos 2019 günü Müdürlüğümüz Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği Görevlilerimizce; Tugay Yolu Caddesi üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 34 plaka sayılı araçta yapılan aramada; toplam 7.900 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili araç sürücüsü (F.Ş.) ile araçta bulunan (A.K.) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan (2) şüpheli hakkında tanzim edilen tahkikat evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca (A.K.) Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılmış, (F.Ş.) ise tutuklanmıştır.

İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.