Van'da 60 kaçak göçmen ile uyuşturucu madde ele geçirildi

Van'da 60 kaçak göçmen ile uyuşturucu madde ele geçirildi
Güvenlik korucularının dikkati sayesinde 60 kaçak göçmen ile 2 kilo 188 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

 Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında çalışmalarına devam ediyor, yapılan çalışmalar neticesinde; Tuşba İlçesinde,   60 yabancı uyruklu göçmen ile 2 kilo 188 gram Reçine Esrar ele geçirdi.

    Tuşba İlçesi Göllü J.Krk.K.lığı emrinde görevli Güvenlik Korucularınca, İlçenin Esenpınar Mahallesi, Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan  köprü ve menfez kontrolü yaptıkları esnada, göstermiş oldukları dikkat ve özen sayesinde, şüpheli bir minibüsün içerisinde yabancı uyruklu şahıslar bulunduklarını tespit etti.

       Güvenlik Korucularının "dur" ihtarına uymayarak kaçan şüpheli minibüs kısa bir zaman içerisinde Jandarma ekiplerince yapılan takip neticesinde durduruldu.

       Şüpheli minibüs içerisinde yapılan kontrol ve aramada ülkemize yasadışı yollardan girdiği tespit edilen; 53  Afganistan, 4 Pakistan, 2 Bangladeş, 1 Güney Afrika uyruklu olmak üzere 60 yabancı uyruklu şahıs ile birlikte, Afganistan uyruklu şahısa ait olduğu tespit edilen, 4 poşet içerisine koli bandı ile bantlanmış vaziyette, 2 kilo 188 gram Reçine Esrar ele geçirildi.

        Meydana gelen olaylarla ilgili olarak, minibüs sürücüsü ve Afganistan uyruklu olmak üzere 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, Yakalanan diğer yabancı uyruklu göçmenler gerekli işlemlerinin bitmesine müteakip Geri Gönderme Merkezine teslim edilmişlerdir.27.04.2019