Van'da 210 mahalle yolu kapandı!

Van'da 210 mahalle yolu kapandı!
Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde 210 mahalle yolunun etkili kar ve tipi nedeniyle kapandığı belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde 210 mahalle yolunun etkili kar ve tipi nedeniyle kapandığı belirtildi. İl genelinde aralıklarla etkisini sürdüren karın daha önce açılan yolların tekrar kapanmasına yol açtığı bildirilen açıklamada, ekiplerin koordineli bir şekilde yol açma çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.



Van Valiliği de kentte etkili kar nedeniyle il genelindeki okul öncesi, ilk ve ortaokullar, liseler ile diğer eğitim kurumlarında eğitim ile öğretime bugün ara verildiğini  duyurdu.



Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği aktarıldı. Yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları istenen açıklamada, şunlar  ifade edildi:



"Hava sıcaklığında 3-6 derece arasında düşüşün yaşanması tahmin edilmektedir. Yarın öğle saatlerine kadar karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor."



Yolların yanı sıra kaldırımları da kürek ve kar püskürtme araçlarıyla temizleyen ekipler, biriken karları kamyonlarla kent dışına taşıdı.

Van Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekip Şefi Zahir Alkan, AA muhabirine, kentin en işlek caddelerinde karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

Çok sayıda iş makinesi, kamyon ve 50'ye yakın personelle çalıştıklarını bildiren Alkan, şöyle konuştu:

"Çalışma yaptığımız noktalarda güvenlik nedeniyle yolu trafiğe kapatıyoruz. Personelimizin kaldırımlardan temizlediği karları kamyonlara yükleyerek kentin dışına taşıyoruz. 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Kısa süre içinde kent merkezindeki çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz."

Öte yandan, kar ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 210 mahallenin yolunun açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.